Strona główna Kuchnia Jak u mamy w niedzielę

Jak u mamy w niedzielę

przez admin

Tradycyjnego makaronu nie musimy nikomu przedstawiać. Smak babcinego rosołu z najlepszym makaronem na świecie – domowym, samodzielnie ugniecionym na drewnianej stolnicy pamięta każdy z nas. Ten właśnie smak próbujemy potem odtworzyć w naszym domu. Odnajdziemy go w produktach marki Arc- Pol, które zawsze smakują, jak przygotowane w domowej kuchni.  

Firma Arc-Pol wprowadza na rynek Krajankę 8 jajeczną. Jest to makaron najwyższej jakości – do przygotowania nowości firmy Arc-Pol użyto aż 8 jaj na każdy kilogram mąki. Makaron ten produkowany jest z najwyższej jakości mąki makaronowej, mąki z pszenicy durum i świeżych płynnych jaj dostarczanych przez stałego partnera tylko z rodzimych ferm.

Po ugotowaniu makaron pozostaje jędrny, krajanka się nie skleja, a po domu rozchodzi się piękny zapach. Opakowania makaronu to klasyczne połączenie głębokiej czerwieni i delikatnej bieli. Przez półprzezroczyste opakowanie konsument może ocenić jakość i wygląd produktu już w sklepie. Każda  paczuszka krajanki 8 jajecznej to 250 gram delikatnych niteczek. Na opakowaniu znajdziemy pełną tabelę z wartościami odżywczymi makaronu, pełen skład produktu i dodatkowo przepis na domowy rosół. 

Smak i bezpieczeństwo
Proces produkcji krajanki 8 jajecznej od Arc-Polu jest w pełni zautomatyzowany, co wyklucza kontakt produktu z czynnikiem ludzkim. Dzięki zastosowaniu technologii płynnych jaj do minimum został ograniczony kontakt czynnika ludzkiego w procesie produkcji, a kontrola masy jajecznej przed procesem produkcyjnym oraz kontrola gotowego produktu po zakończonym procesie dają 100 % pewność, że makaron wolny jest od drobnoustrojów chorobotwórczych i w związku z tym jest produktem całkowicie bezpiecznym. Na bezpieczeństwo wyrobu wpływa także sam proces produkcyjny, którego jednym z etapów jest pasteryzacja pozwalająca na eliminację jakiegokolwiek zagrożenia mikrobiologicznego. Nieustanna kontrola wilgotności i utrzymywanie jej na założonym poziomie gwarantuje, że makaron utrzymuje swoją jakość przez cały okres przechowywania. Wysoka częstotliwość prowadzonych badań wewnętrznych w akredytowanym laboratorium gwarantuje, że jakość produktu nie ulega niekontrolowanym zmianom swoich właściwości.

Makarony z serca i z wiedzy

Wszystko zaczęło się od pasji podróżowania, bo zwiedzanie to nie tylko pejzaże i zabytki, to też różnorodność smaków, różnorodność aromatów. Inspiracja powstania firmy Arc-Pol narodziła się w przepięknym otoczeniu włoskich uliczek.

Nie bez przyczyny to właśnie Włochy stały się rajem dla smakoszy, a kuchnia tego kraju od lat nie schodzi z podium najbardziej popularnych. Powstała myśl, by wyjątkowy i niepowtarzalny smak włoskich makaronów sprowadzić do Polski.

Ta myśl znalazła swoją kontynuację – w 1993 roku została otwarta wytwórnia makaronów Arc-Pol, której siedziba znajduje się w urokliwej wsi na południu Polski, a krajobraz przywodzi na myśl toskańskie pejzaże, i nie jest to jedyny włoski akcent.

Założyciel firmy sprowadził włoskie linie produkcyjne, współpracuje z włoskimi producentami makaronu, a surowce, stosowane do produkcji, są starannie wyselekcjonowane i pochodzą z ekologicznych upraw, co sprawia, że makaron jest nie tylko smaczny, ale zyskuje dodatkowo walory odżywcze. Cały proces produkcyjny odbywa się przy zachowaniu najsurowszych wymagań systemu HACCP i ISO 9001/22000.

Bardzo szybko produkty firmy Arc-Pol podbiły serca i podniebienia Polaków. Starannie dopracowana receptura, najlepsze składniki, ciągłe dbanie o jakość oraz najnowsze rozwiązania technologiczne przyczyniły się do tego, że firma Arc-Pol jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych wytwórni makaronu na południu Polski.

Cena:
Krajanka 8 jajeczna Arc-Pol (250 g) – 2,50 zł

Zasubskrybuj I bądź na bieżąco


Mogą Cię zainteresować

Zostaw komentarz

Ta strona wykorzystuje pliki cookie w celu poprawy komfortu użytkowania. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko temu, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. Akceptuję Czytaj więcej