Strona główna Kuchnia W sam raz na majowy weekend – karkówka z grilla!

W sam raz na majowy weekend – karkówka z grilla!

przez admin
Im bliżej długiego weekendu majowego, tym bardziej realne stają się prognozy synoptyków, którzy przewidują, że majówka będzie słoneczna. Wielu z nas wykorzysta ten czas wypoczynku na spotkania z rodziną i przyjaciółmi przy grillu. A skoro grill to nie może na nim zabraknąć smacznej i aromatycznej karkówki!

Sposób na karkówkę
(przepis na 2 porcje)

Ok. 400 g karkówki
1 łyżka Przyprawy do Karkówki KOTÁNYI
2 łyżki oliwy z oliwek
2 pomidory
Sól
Pieprz czarny KOTÁNYI z młynka

Przygotowanie: Karkówkę pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Przyprawę do Karkówki KOTÁNYI wymieszać z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso. Całość odstawić na noc do lodówki. Przyprawione mięso grillować z obu stron (ok. 2-3 minut każdą ze stron). 

Alejakobiet.pl / Materiały prasowe

Zasubskrybuj I bądź na bieżąco


Mogą Cię zainteresować

Zostaw komentarz

Ta strona wykorzystuje pliki cookie w celu poprawy komfortu użytkowania. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko temu, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. Akceptuję Czytaj więcej