Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Morski ekspert zaprasza do stołu

Data: 31.08.2015


Firma "Łosoś Ustka" od 61 lat specjalizuje się w produkcji konserw z ryb morskich i jest jedną z najlepiej rozpoznawalnych marek w Polsce. Producent oferuje konsumentom filety z makreli w puszce między innymi w postaci: filetów z makreli w oleju z kawałkiem cytryny oraz filetów z makreli w sosie pomidorowym.

Oba produkty są idealnie doprawione. Dodatkową ich zaletą jest to, że makrela podana jest w postaci całych filetów rybnych. Obie puszki dostępne na rynku z funkcjonalnym otwarciem typu "easy-open".

Makrela - dar morza

"Makrela jest obecnie szeroko dostępna i sprzedawana we wszystkich rodzajach sklepów spożywczych. Może ze względu na jej powszechność, przez elitarnych smakoszy morskich specjałów bywa rybą niedocenianą" - relacjonuje Pan Tomasz Kudlik Dyrektor Handlowy "Łosoś Ustka" - "A makrela jest "darem morza", przede wszystkim ze względu na jej walory zdrowotne".



Makrela zaliczana jest do ryb tłustych i to właśnie tłuszcz sprawia, że ten gatunek ryb charakteryzują wyjątkowe walory smakowe. Słowo "tłuszcz" wielu osobom kojarzy się niekorzystnie, ale w przypadku makreli takie skojarzenia są nieuzasadnione - tłuszcze zawarte w makreli to tak zwane "dobre tłuszcze". Makrela ze względu na wysoką zawartość białka i tłuszczu jest rybą sycącą, dzięki czemu nie podjadamy pomiędzy posiłkami.  Jednym z największych atutów przetworów z makreli jest wysoka zawartość selenu. Pierwiastek ten ma ogromny wpływ na naszą odporność. Dodatkowo, chroni on czerwone krwinki i błony komórkowe przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Wpływa również na pracę serca oraz reguluje poziom hormonów wytwarzanych przez tarczycę. Filety z makreli marki Łosoś Ustka zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy (składniki budulcowe białek) w stosunku zbliżonym do tego, jaki najbardziej odpowiada zapotrzebowaniu człowieka.

Przetwory rybne z makreli charakteryzują się wysoką zawartością niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), w tym długołańcuchowych, wielonienasyconych kwasów z grupy omega-3, a przede wszystkim rzadko spotykanych w innych produktach żywnościowych kwasów EPA i DHA. Kwasy te mają ogromne znaczenie w zapobieganiu uszkodzeń tkanek oraz powstawaniu w ten sposób stanów zapalnych. Ma to kapitalne znaczenie w profilaktyce wszelkich zmian nowotworowych oraz zapobieganiu chorobom serca. W zasadzie kwasy omega-3 są dobre dla każdego i w każdym okresie życia.





Zobacz także


Uroda

Rozsądne opalanie

Uroda

Gdy chcesz, aby Twoja cera przestała się świecić...

Psychologia

Mowa ciała na pierwszej randce

Kuchnia

Poznaj smaki do góry nogami


 





Komentarze

(Brak komentarzy)

Dodaj komentarz

Komentarz
Podaj nazwę użytkownika (musisz być zarejestrowana / zarejestrowany)
Captcha

Konkursy

Wygraj zestaw kosmetyków Eveline Cosmetics


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez Eveline Cosmetics

Konkurs CHANTARELLE - wygraj ekskluzywne kosmetyki z nanoplatyną!


Zapraszamy do udziału w konkursie CHANTARELLE i AlejaKobiet.pl! Do wygrania 5 zestawów dermokosmetyków marki CHANTARELLE








Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.