Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Morski ekspert zaprasza do stołu

Data: 31.08.2015


Firma "Łosoś Ustka" od 61 lat specjalizuje się w produkcji konserw z ryb morskich i jest jedną z najlepiej rozpoznawalnych marek w Polsce. Producent oferuje konsumentom filety z makreli w puszce między innymi w postaci: filetów z makreli w oleju z kawałkiem cytryny oraz filetów z makreli w sosie pomidorowym.

Oba produkty są idealnie doprawione. Dodatkową ich zaletą jest to, że makrela podana jest w postaci całych filetów rybnych. Obie puszki dostępne na rynku z funkcjonalnym otwarciem typu "easy-open".

Makrela - dar morza

"Makrela jest obecnie szeroko dostępna i sprzedawana we wszystkich rodzajach sklepów spożywczych. Może ze względu na jej powszechność, przez elitarnych smakoszy morskich specjałów bywa rybą niedocenianą" - relacjonuje Pan Tomasz Kudlik Dyrektor Handlowy "Łosoś Ustka" - "A makrela jest "darem morza", przede wszystkim ze względu na jej walory zdrowotne".



Makrela zaliczana jest do ryb tłustych i to właśnie tłuszcz sprawia, że ten gatunek ryb charakteryzują wyjątkowe walory smakowe. Słowo "tłuszcz" wielu osobom kojarzy się niekorzystnie, ale w przypadku makreli takie skojarzenia są nieuzasadnione - tłuszcze zawarte w makreli to tak zwane "dobre tłuszcze". Makrela ze względu na wysoką zawartość białka i tłuszczu jest rybą sycącą, dzięki czemu nie podjadamy pomiędzy posiłkami.  Jednym z największych atutów przetworów z makreli jest wysoka zawartość selenu. Pierwiastek ten ma ogromny wpływ na naszą odporność. Dodatkowo, chroni on czerwone krwinki i błony komórkowe przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Wpływa również na pracę serca oraz reguluje poziom hormonów wytwarzanych przez tarczycę. Filety z makreli marki Łosoś Ustka zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy (składniki budulcowe białek) w stosunku zbliżonym do tego, jaki najbardziej odpowiada zapotrzebowaniu człowieka.

Przetwory rybne z makreli charakteryzują się wysoką zawartością niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), w tym długołańcuchowych, wielonienasyconych kwasów z grupy omega-3, a przede wszystkim rzadko spotykanych w innych produktach żywnościowych kwasów EPA i DHA. Kwasy te mają ogromne znaczenie w zapobieganiu uszkodzeń tkanek oraz powstawaniu w ten sposób stanów zapalnych. Ma to kapitalne znaczenie w profilaktyce wszelkich zmian nowotworowych oraz zapobieganiu chorobom serca. W zasadzie kwasy omega-3 są dobre dla każdego i w każdym okresie życia.





Zobacz także


Uroda

Złoto, które upiększa

Uroda

Zabieg dla czterech stóp

Kuchnia

Jesienna kawa w słodkiej odsłonie

Relaks

11 września 2001r - dzień, który zmienił współczesny świat


 





Komentarze

(Brak komentarzy)

Dodaj komentarz

Komentarz
Podaj nazwę użytkownika (musisz być zarejestrowana / zarejestrowany)
Captcha

Konkursy

Zmysłowe spa z aromaterapią - konkurs Rossmann


Wykonaj zadanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów nagród ufundowanych przez firmę Rossmann

Genowe odmładzanie - konkurs CHANTARELLE


Zapraszamy do udziału w konkursie CHANTARELLE i AlejaKobiet.pl!
Do wygrania 5 zestawów dermokosmetyków marki CHANTARELLE

Mój idealny lunch box - konkurs z Janem Niezbędnym


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów nagród ufundowanych przez markę Jan Niezbędny

Wygraj zestaw nagród od marki Neutrogena - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów nagród ufundowanych przez markę Neutrogena








Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.