Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

21.05.2020

Zupa krem z soczewicy z serem, kuminem i kolendrą - przepis na szybkie danie

Często szukamy sposobu na proste, szybkie, a jednocześnie efektowne i sycące danie. Rozwiązaniem tego dylematu może być zupa krem pod warunkiem, że główny składnik zupy będzie pożywny. Zupę krem można przygotować w mniej niż 30 minut, a dodając różne przyprawy nadamy jej indywidualnego charakteru. Nasza propozycja to zupa krem z soczewicy z dodatkiem orientalnych przypraw oraz sera.
Więcej ›
19.05.2020

Flambirowanie, trybowanie, czy garnirowanie - sprawdź, co oznaczają najpopularniejsze terminy związane z gotowaniem

Przygotowywanie w domu posiłków, które zazwyczaj jadaliśmy w ulubionej restauracji, nie musi być dużym wyzwaniem. Wystarczy poznać kilka przydatnych terminów, które pozwolą nam przenieść gotowanie na wyższy poziom i w pełni zrozumieć treść przepisów. Flambirowanie, trybowanie, garnirowanie, a może al dente? To tylko niektóre z nich. Sprawdźcie, co naprawdę oznaczają.
Więcej ›
19.05.2020

Domowe przyjęcie w nowoczesnym wydaniu: najlepsze finger foods, które przygotujesz samodzielnie

Klasyczne domowe przyjęcia, na których wszystko kręci się wokół suto zastawionego stołu, powoli odchodzą w zapomnienie, a ich miejsce zajmują nowoczesne domówki z bufetem lub szwedzkim stołem. Stawiając na takie rozwiązanie, trzeba jednak zapewnić swoim gościom smaczne i pożywne posiłki oraz komfort ich spożywania. Jedną z opcji doskonale sprawdzających się w takiej sytuacji są finger foods, czyli przekąski na jeden kęs, które można przygotować na wiele sposobów. Przedstawiamy najlepsze finger foods – przepisy możesz dowolnie modyfikować, w zależności od własnych preferencji smakowych!
Więcej ›
25.04.2020

Mała i duża metamorfoza kuchni

Wiosna to czas, kiedy chętnie odmieniamy nasze domy i mieszkania. Zmieniamy aranżacje, dekorujemy, przestawiamy. Zdarza się jednak, że nam to nie wystarcza. Co zrobić, gdy posprzątawszy dokładnie kuchnię, wcale nie jesteśmy zadowoleni z końcowego rezultatu swojej pracy? Zobacz, jak w prosty sposób możesz ją odmienić. Jak to zrobić?
Więcej ›
02.03.2020

Jak przechowywać warzywa i owoce?

Każdemu z nas zdarzyło się kiedyś przesadzić z ilością zakupów spożywczych, a w efekcie wyrzucić część jedzenia do kosza. Statystyki mówią, że pozbywamy się jedzenia zwykle z powodu jego zepsucia, a trzecią co do wielkości grupą produktów najczęściej trafiających na śmietnik są - po pieczywie i wędlinach - świeże owoce. Tymczasem istnieje prosty i tani sposób na przedłużenie trwałości owoców i warzyw: właściwe przechowywanie. Dowiedzmy się jak poprawnie przechowywać warzywa i owoce
Więcej ›
18.09.2019

Marnowanie żywności – problem, którego skala jest większa niż sądzimy

W Europie wyrzuca się średnio ok. 179 kg żywności/osobę rocznie. Szacuje się, że w samej Polsce wynik ten wynosi aż 235 kg, gdzie do kosza najczęściej trafia aż 50% kupionego pieczywa oraz 1/3 warzyw i wędlin. Skutki takiego marnotrawstwa odbijają się nie tylko na domowym budżecie, ale mają również wymiar ekonomiczny, społeczny i ekologiczny. To, co kupujemy i w jakich ilościach, ma realny wpływ na otaczające nas środowisko oraz zmiany klimatu.
Więcej ›
16.09.2019

Przepis na charczo – rozgrzewającą gruzińską zupę

Jesień zbliża się wielkimi krokami. Ta pora roku kojarzy nam się z wieczorami spędzanymi na kanapie pod kocem, z gorącą herbatą w dłoni. Jesień kochamy także za pyszne, aromatyczne dania – szczególnie zupy. Jedną z propozycji, która świetnie sprawdzi się w chłodne dni, jest charczo, czyli gruzińska rozgrzewająca zupa. Jak ją przygotować?
Więcej ›
11.09.2019

Z pizzą dookoła świata

Drożdżowy placek z różnymi dodatkami, bez wątpienia jest jedną z popularniejszych potraw na świecie. Pizza – bo właśnie o niej mowa – tradycyjnie wywodzi się z Włoch, chociaż są źródła historyczne, które mówią o jej greckim rodowodzie. Wypieczone ciasto jest świetną bazą do tego, aby zjeść ją w zasadzie z wszystkim, dlatego poszczególne narody odważyły się wprowadzić do tego dania swoje modyfikacje. Wybierz się z nami w kulinarną podróż dookoła świata!
Więcej ›
05.09.2019

Kolorowe koktajle, czyli domowe sposoby na urozmaicenie diety

Bomba witaminowa, szerokie zastosowanie od metod przemycania warzyw w diecie najmłodszych, przez wzbogacanie diety sportowców, aż po żywienie kobiet ciężarnych. O czym mowa?
Więcej ›
04.09.2019

Prosty przepis na pyszny quiche z porem, szynką oraz serem

Quiche (czytane jako kisz) to znakomita propozycja na obiad lub kolację dla całej rodziny.
Stałym składnikami przepisu na quiche są te niezbędne do przygotowania kruchego ciasta, reszta składników jest kwestia indywidualną - zazwyczaj są to różne warzywa, wędliny oraz sery. Poznajcie przepis na pyszny quiche z porem oraz szynką.
Więcej ›
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 |

Konkursy

Konkurs świąteczny z marką Floslek - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 6 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę Floslek

Wygraj antynaczynkowy duet kosmetyków od marki Janda! - zakończony


Wykonaj zadanie konkursowe i wygraj zestaw kosmetyków od marki Janda!









Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w polityce prywatności.