Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

04.09.2018

Przecier czy koncentrat – przepis na smaczną zupę pomidorową

Trudno wyobrazić sobie specjały kuchni polskiej, włoskiej i każdej innej bez pomidorów w różnych postaciach. Trzeba to otwarcie powiedzieć – większość najsmaczniejszych dań bazuje właśnie na pomidorach. Choć na naszym kontynencie to warzywo jest znane i wykorzystywane od setek lat, bo co najmniej od XVI wieku, to jednak najpierw podbiło serca mieszkańców basenu Morza Śródziemnego, a dopiero później kraje wysunięte bardziej na południe. Zwane przez Francuzów „jabłkami miłości”, stały się bazą tradycyjnych dań również w kuchni polskiej - obecnie wykonywane samodzielnie od początku do końca lub z drobną pomocą gotowych sosów i przecierów. Bez nich nie istniałaby polska pomidorówka!
Więcej ›
28.08.2018

Najlepsza suszarka do żywności – jak ją wybrać?

Dzięki suszarce do żywności wybrane produkty możemy przechowywać dłużej. Mało tego, w szybki i prosty sposób przygotujemy smaczne i zdrowe przekąski na przyjęcie oraz półprodukty do dań głównych. Suszarka spożywcza sprawdzi się podczas diety odchudzającej. Sprawdź, jak ją wybrać!
Więcej ›
27.08.2018

Jak parzyć i pić Yerba Mate?

Napar przyrządzany z liści ostrokrzewu paragwajskiego, znany szerzej jako Yerba Mate, zdobywa w naszym kraju coraz liczniejsze grono zwolenników. Rosnąca popularność tego niezwykłego napoju jest zasługą trzech czynników: charakterystycznego aromatu, unikalnych właściwości oraz wyjątkowego sposobu jego spożywania.
Więcej ›
17.08.2018

Prosta wykwintność, czyli tarta cebulowa z porem

Gdy masz ochotę na coś wykwintnego w swojej prostocie to jednym z pierwszym wyborów jest tarta. Rodzajów tart w zależności od składników jest mnóstwo. Nasza propozycja to tarta cebulowa z porem - świetna propozycja dla tych, którzy przedkładają smaki wytrawne ponad te słodkie.
Więcej ›
10.08.2018

Zupa krem z brokułów z kurczakiem - prosty fit przepis

Zielone jest w modzie, zielone jest trendy, zielone jest fit. Zielone, czyli warzywa dostarczają witamin, z których duża część to antyoksydanty. Ideałem jest zdrowe danie, które jest fit i które jest jednocześnie sycące - stąd w naszym przepisie obecność piersi z kurczaka. Oto przepis na zupę krem z brokułów z kurczakiem.
Więcej ›
09.08.2018

3 domowe, orzeźwiające lemoniady na upały

Fala upałów sięga zenitu - zewsząd słychać przypomnienia o dostarczaniu organizmowi odpowiedniej ilości płynów, które nawodnią organizm - należy pić wodę, napoje izotoniczne w tym te domowe. My polecamy także domowe, orzeźwiające lemoniady, które nawadniają, smakują i są bardzo łatwe w przygotowaniu.
Więcej ›
03.08.2018

Wegetariańskie spaghetti

Smaczne, wegetariańskie spaghetti to propozycja dla tych, którzy nie lubią być głodni - więc chyba dla wszystkich. Choć makaron spaghetti może być w tym przepisie zastąpiony np. makaronem tagliatelle, to nie zmienia to faktu, że danie jest sycące i dodające energii zarówno zdeklarowanym wegetarianom jak i osobom, które akurat nie mają ochoty na mięso.
Więcej ›
31.07.2018

Czerwone wino – czas na przygodę z tym szlachetnym trunkiem!

Wino znane jest naszej cywilizacji od pokoleń. Przez lata, od codziennego napitku ludzi wszystkich klas wino czerwone stało się symbolem wysmakowania, elegancji i dobrego gustu. Samodzielna podróż wgłąb tajników tego trunku jest niezwykle trudna. Mnogość szczepów i odmian kupażowych, technik produkcji, podawania i leżakowania wina czerwonego może przysporzyć zawrotów głowy. Jak więc rozpocząć przygodę z winem?
Więcej ›
18.07.2018

Coś pysznego z kurczaka na obiad - rolada z kurczaka ze szpinakiem i serem feta

Mięso kurczaka ma sporo zalet - jest sycące, łatwe w obróbce, odpowiednio przyrządzone świetnie smakuje. Między innymi z tych powodów jest bardzo popularne w naszym kraju. Jedną z hitowych potraw z kurczaka jest ten rodzaj mięsa drobiowego podane jako rolada ze szpinakiem i serem feta - poznajcie sprawdzony przepis.
Więcej ›
12.07.2018

Pieczona ryba ze szpinakiem i serem mozzarella - prosty przepis

Nie ma co ukrywać, że szpinak ma nie najlepszą opinię - jest ona najpewniej spowodowana niedobrymi doświadczeniami z czasów szkolnych, kiedy to szpinak najczęściej był serwowany jako "coś" zielonego i nieapetycznego. Innym negatywnym wspomnieniem z czasów szkolnych jest ryba, która trzeba umieć przyrządzić w taki sposób, aby zapach nie zniechęcał do spróbowania. My zgodnie ze szkolną zasadą "dwa minusy dają plus" łączymy szpinak i rybę w jednym daniu. Oto przepis na pieczoną rybę ze szpinakiem i serem mozzarella.
Więcej ›
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 |

Konkursy

Wygraj zestaw kosmetyków marki Laura Conti - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 7 zestawów kosmetyków marki Laura Conti

Wygraj zestaw kosmetyków Floslek Hydro Alga - zakończony


Wykonaj zadanie konkursowe i wygraj 1 z 6 zestawów kosmetyków Floslek Hydro Alga









Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w polityce prywatności.