Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

26.04.2017

Kulinarne skarby Neapolu

Przebojowy szef kuchni David Rocco powraca na antenę Nat Geo People, by tym razem odkryć wraz z widzami Neapol – miasto o bogatej kulturze i wiekowych tradycjach kulinarnych. Razem z lokalnymi mieszkańcami przemierzy metropolię oraz okolice wzdłuż i wszerz, pokazując jej magię, niesamowitą atmosferę i przepyszną kuchnię.
Więcej ›
19.04.2017

Sycące kanapki z fetą, mozarellą, warzywami oraz nasionami - zdrowy posiłek w 10 minut

Nasza codzienna towarzyszka - z wędliną, żółtym serem, miodem. Z pozoru nudna to jednak dająca mnóstwo możliwości na smakowe wariacje, które nas przyjemnie zaskoczą - kanapka nie musi być nudna, nawet jeśli składa się z tylko 3 lub 4 składników! Nasza propozycja to sycące kanapki z mozarellą, fetą oraz warzywami i nasionami.
Więcej ›
18.04.2017

Od czego zacząć ogrodniczą przygodę z ziołami?

Zdobią, smakują a także pomagają przetrwać pszczołom - dlaczego warto posadzić jak najwięcej ziół w ogrodach i na balkonach?
Więcej ›
14.04.2017

O Wielkanocy "bez przesady", czyli 10 zasad zdrowych Świąt

Jak zawsze będzie obficie: pachnące mięsa, gęste zupy, tradycyjne jajka, sałaty i sałatki, słodkie ciasta. Sprawdź, co zrobić, aby Święta Wielkanocne nie okazały się dla nas zbyt "ciężkie" w skutkach.
Więcej ›
12.04.2017

Co region, to zwyczaj - tradycje wielkanocne w różnych częściach Polski

Zwyczaje wielkanocne zmieniają się jak w kalejdoskopie, w zależności od tego, w którą stronę świata skierujemy nasz wzrok. Zwiedzając zaledwie cztery różne krańce Polski wpaść można w zdumienie i zachwyt nad mnogością nieznanych w innych częściach kraju świątecznych obyczajów i tradycji.
Więcej ›
07.04.2017

Przepis na Wielkanoc: pieczona biała kiełbasa z piwem i ziołami

Trudno sobie wyobrazić Wielkanoc bez kilku elementów, wśród których oprócz tych duchowych dominują te związane z kulinariami - żurkiem, jajkami pod wieloma postaciami, babkami, czy białą kiełbasą. Ta ostatnia choć dostępna przez cały rok swój szczyt popularności przeżywa właśnie na Wielkanoc. My prezentujemy przepis na pieczoną białą kiełbasę z piwem, miodem oraz ziołami.
Więcej ›
05.04.2017

Karob - zdrowsza alternatywa dla czekolady

Wiele osób spytanych o ulubioną słodycz odpowie: czekolada. Jeśli zapytamy te same osoby o to czy chcą być szczupłe to odpowiedź będzie zapewne twierdząca. Jak pogodzić tą sprzeczność i czy istnieje alternatywa dla czekolady? Taką alternatywą jest karob, którego kaloryczność stanowi około 60% kaloryczności czekolady i którego właściwości są korzystne dla naszego zdrowia.
Więcej ›
03.04.2017

Jak robić mądre zakupy spożywcze na Wielkanoc?

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Jeśli zastanawiasz się, jak zaoszczędzić na świątecznych zakupach lub jak zorganizować tanie, rodzinne spotkanie, przyda ci się kilka wielkanocnych porad.
Więcej ›
27.03.2017

Deska serów - co podać i jak skomponować jej składniki?

Szczególnie popularna na południu Europy, podawana jako przystawka lub przekąska. Jej siła to prostota, a zarazem różnorodność. Choć kojarzona z ekskluzywnym anturażem, to niekoniecznie bardzo droga. Deska serów, bo o niej mowa, daje mnóstwo możliwości i m.in dzięki temu zyskuje na popularności także nad Wisłą.
Więcej ›
27.03.2017

Jak zwalczyć przesilenie wiosenne za pomocą diety?

Czekamy na nią miesiącami, ale gdy już przyjdzie, miewamy złe samopoczucie, zmiany nastroju i nasilenie objawów chorobowych. Jak zwalczyć przesilenie wiosenne za pomocą diety?
Więcej ›
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 |

Konkursy

Wygraj zestaw kosmetyków La Luxe Paris


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę La Luxe Paris

Wygraj zestaw kosmetyków BIOVAX Opuntia Oil&Mango


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków BIOVAX Opuntia Oil&Mango








Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.