Strona główna Kuchnia Świąteczny niezbędnik od Helio

Świąteczny niezbędnik od Helio

przez admin
Okres przed świętami Bożego Narodzenia to czas nieustającej, przedświątecznej gorączki.  W czasie świąt każdej pani domu zależy, aby jej potrawy wzbudziły podziw wśród rodziny i przyjaciół.  Każda pani domu chce zaskoczyć gości nowym pomysłem na tradycyjne, świąteczne dania. Problem jest tylko brak czasu.

Dla wszystkich zapracowanych pań domu, które mimo niewielkiej ilości czasu chcą by na ich świątecznym stole znalazły się wszystkie wigilijne potrawy, marka HELIO przygotowała produkty niezbędne do ich szybkiego przygotowania.


Masa makowa HELIO – to gotowy produkt z bakaliami i miodem do szybkiego przyrządzania makowców, mazurków, tortów makowych, strucli czy łazanek. Masa makowa HELIO ma  odpowiednio gęstą konsystencję i charakteryzuje się intensywnym smakiem oraz aromatem.  Produkt nie wymaga także dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – stanowi  gotowe nadzienie do ciasta. Masa nadaje się  do bezpośredniego spożycia, nie wymaga mielenia ani stosowania dodatkowych składników. Masa makowa HELIO stanowi doskonałą bazę dla makowców, mazurków i ciast drożdżowych. Polecamy ją także do przygotowania tradycyjnych potraw mącznych typu: pierogi, kluski z makiem.

Kutia HELIO – to gotowy do natychmiastowego podania świąteczny przysmak, który  pozwala oszczędzić czas osobom zapracowanym i aktywnym. Kutia HELIO to bogactwo rodzynek, daktyli, fig, migdałów i skórki pomarańczowej otulonych aromatycznym makiem i ziarnami pszenicy. To właśnie dorodne bakalie i kilkukrotnie zmielony mak stanowi podstawę tej smakowitej kompozycji. Kutię HELIO sporządzoną według domowej receptury zamknięto w gustownej puszcze wyposażonej w otwarcie easy-open, co dodatkowo  ułatwia jej użycie.

Masy krówkowe HELIO – ten łatwy w użyciu i przydatny przy przygotowywaniu świątecznych wypieków produkt, dostępny jest w pięciu różnych smakach: tradycyjnego kajmaku, mlecznej czekolady, egzotycznego kokosu, pysznych orzechów, oraz aromatycznej kawy. Gotowe masy krówkowe HELIO charakteryzują się słodkim smakiem oraz kremową konsystencja, dzięki którym masa łatwo się rozsmarowuje. Idealnie nadają się do wszelkich świątecznych ciast i babek, ale z powodzeniem można nimi zastąpić polewę na świątecznym serniku lub makowcu. Masy krówkowe HELIO nie wymagają gotowania.


Owoce suszone HELIO Słoneczne Owoce – to mieszanka pysznych i mięsistych owoców niezbędnych do przygotowania tradycyjnego, wigilijnego kompotu z suszu. W skład tej apetycznej mieszanki wchodzą dorodne suszone owoce bez pestek: śliwki kalifornijskie, gruszki, jabłka, morele, daktyle oraz brzoskwinie. Aby przygotować kompot wystarczy owoce suszone HELIO umyć, namoczyć w zimnej wodzie, dodać trochę  cukru, wg uznania można także dodać kawałek cynamonu, a następnie gotować, aż owoce będą miękkie. Potem pozostaje tylko delektować się smakiem wspominanym z dzieciństwa.

Orzechy włoskie HELIO  New Line – kiedyś wieszane na choince, dziś spotykane częściej w kuchni, nieodłącznie kojarzą się ze świętami Bożego Narodzenia. Orzechy włoskie HELIO przechodzą dokładną selekcję, dzięki czemu do rąk konsumentów trafiają tylko dorodne, chrupiące i co ważne nie gorzkie orzechy. Stojąca paczuszka jest wyposażona w nowoczesne strunowe zamknięcie, które na długo zapewnia świeżość produktu, chroniąc go przed nadmiernym wysuszeniem i zawilgoceniem. Orzechy włoskie stanowią wyśmienity dodatek do świątecznych wypieków. Można je dodawać do makowca, piernika, keksu i ciasta orzechowego z miodem. Z powodzeniem sprawdzą się także jako dekoracja dla małych świątecznych ciasteczek i  pierniczków, tak uwielbianych przez wszystkich domowników.

Orzechy laskowe HELIO New Line – to produkt pewnej jakości, który spełni oczekiwania nawet wymagającego klienta. Orzechy laskowe HELIO zamknięte zostały w wygodnym stojącym opakowaniu z zamknięciem strunowym, które pozwala na dłuższe przechowywanie produktu bez utraty jego smaku i wartości odżywczych. Kiedyś upominek na Boże Narodzenie z owoców krzewu leszczyny czyli orzechów laskowych były wyrazem miłości do osoby nimi obdarowanej. Orzechy laskowe HELIO można dodawać do świątecznych ciast, makówek, kutii i rogalików z nadzieniem orzechowym, można także ozdobić nimi kruche ciasteczka. Rozgniecione orzechy laskowe natomiast doskonale wzbogacą smak świątecznych sosów i mięs, np. rolady z indyka lub pieczeni wołowej.


Rodzynki HELIO New Line – to pyszne, bezpestkowe i wyjątkowo mięsiste owoce suszonych winogron debiutujące w serii HELIO New Line. Dobrze rozwinięty miąższ, pokryty cienką skórką gwarantuje bogactwo smaku, który trwa dłużej dzięki zastosowaniu w opakowaniu praktycznego zamknięcia strunowego oraz wygodnej stojącej torebki, dzięki czemu bakalii nowej linii HELIO nie musimy przesypywać do innych pojemników, jeżeli nie wykorzystamy całej zawartości opakowania. W tych niewielkich owocach kryje się prawdziwy aromat i słodycz, która wzbogaci każde świąteczne danie. Rodzynki HELIO można dodawać nie tylko do słodkich wypieków,  czy makówek, ale także jako wyrazisty dodatek do mięs, sałatek i śledzia na słodko.


Płatki Migdałowe HELIO New Line – stanowią obowiązkowe wyposażenie pani domu podczas przygotowywania świątecznych potraw. Jest to nowy produkt w serii HELIO New Line, podobnie jak pozostałe zamknięty w stojącym opakowaniu z zamknięciem strunowym. Chrupiące, smaczne, nadające każdemu wypiekowi charakterystycznego smaku i aromatu, a także stworzą oryginalną dekorację każdego deseru. Płatki migdałowe nie tylko sprawdzą się jako ozdoba dla ciast, ale także jako wytrawny dodatek do zup kremów, sałatek i ryb.

Zasubskrybuj I bądź na bieżąco


Mogą Cię zainteresować

Zostaw komentarz

Ta strona wykorzystuje pliki cookie w celu poprawy komfortu użytkowania. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko temu, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. Akceptuję Czytaj więcej