Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Parówkowe inspiracje

Data: 26.10.2010


Nowe parówki z cielęciną Viando o udoskonalonej recepturze zostały przygotowane z najwyższej jakości mięsa. Parówki z cielęciną „Viando” to produkt wykonany ze starannie wyselekcjonowanych gatunków mięsa wieprzowego z dodatkiem delikatnej cielęciny najwyższej jakości.

Parówki możemy podawać na wiele sposobów. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Parówki najczęściej jemy z musztardą, ketchupem i pieczywem. A to zaledwie minimum kulinarnych możliwości tego popularnego produktu. Można z nich zrobić zarówno wykwintne danie dla gości, jak i szybkie danie „studenckie” oraz podać je w formie grzybków z pomidorkami, jako zimną przekąskę.

Dla dzieci najlepsze są parówki z mięsem cielęcym. Dzieci je wprost uwielbiają. Nie mają problemów z pogryzieniem parówki, często traktują ją jako pierwszą przekąskę „do ręki” po szkole.


Rozwiązanie idealne

Dzięki parówkom z cielęciną „Viando” nie zaskoczy Cię już rankiem nagły głód,  możesz zapomnieć o braku pomysłu na szybki obiad czy kulinarnej bezsilności podczas niezapowiedzianej wizyty gości.  Parówki z cielęciną „Viando” to danie, które każdy amator kuchni przygotuje w 5 minut. Doskonały smak i aromat  produktów zachęca do kulinarnych eksperymentów, sprawiając, że kuchenne zmagania stają się łatwe i przyjemne.

Pomysł na parówkę

Parówki w cieście francuskim
Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 6 parówek cielęcych Viando, 6 łyżek keczupu, 2 łyżki octu z białego wina, 1 łyżka brązowego cukru, 1 pomidor, 1 łyżka posiekanej bazylii. Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwiń i potnij na paski o szerokości około 1 cm. Każdą parówkę pokrój na 4 części i owiń paskiem ciasta. Ułóż na blasze końcem ciasta na dół. Wstaw do piekarnika i piecz około 20 minut, aż ciasto będzie złote. Keczup wymieszaj z octem i cukrem, dodaj pokrojony w kostkę obrany pomidor i bazylię. Przełóż parówki na talerz, dip podaj osobno


Cena:
Parówki z cielęciną „Viando” :  19,99 zł za kilogram
 
Zapraszamy na stronę internetową: www.viando.pl


AlejaKobiet.pl / Materiały prasowe









Zobacz także


Uroda

Testuj zestawy kosmetyków - XXVIII edycja

Uroda

Testuj zestawy kosmetyków - XXX edycja

Zdrowie

Roztocze kurzu domowego - duży problem zdrowotny

Kuchnia

Mały wielki owoc


 





Komentarze

(Brak komentarzy)

Dodaj komentarz

Komentarz
Podaj nazwę użytkownika (musisz być zarejestrowana / zarejestrowany)
Captcha

Konkursy

Zmysłowe spa z aromaterapią - konkurs Rossmann


Wykonaj zadanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów nagród ufundowanych przez firmę Rossmann

Genowe odmładzanie - konkurs CHANTARELLE


Zapraszamy do udziału w konkursie CHANTARELLE i AlejaKobiet.pl!
Do wygrania 5 zestawów dermokosmetyków marki CHANTARELLE

Mój idealny lunch box - konkurs z Janem Niezbędnym


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów nagród ufundowanych przez markę Jan Niezbędny

Wygraj zestaw nagród od marki Neutrogena


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów nagród ufundowanych przez markę Neutrogena









Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.