Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Sztuka ozdabiania ciast - Polewy i dekoracje HELIO

Data: 26.10.2012


„Wygląd posiłków jest niemniej ważny niż ich smak” mawiają najwięksi szefowie kuchni. Także my, kiedy w domowym zaciszu pieczemy ciasta lub przyrządzamy desery dla najbliższych zwracamy uwagę nie tylko na smak, ale także na oryginalny i ciekawy wygląd naszych słodkości. Jednak co zrobić kiedy nie mamy czasu na przygotowanie wymyślnych i czasochłonnych dekoracji z czekolady, owoców i bitej śmietany?

Marka HELIO przygotowała dla Klientów nowość – ekspresowe polewy do ciast i deserów w formie okrągłych pastylek. Polewa w takiej postaci jest nie tylko łatwa i szybka w użyciu, ale również umożliwia  dodatkowe formy dekoracji. Czekoladowymi pastylkami możemy posypać gotowy deser, przyozdobić nimi wierzch lub boki ciasta, albo przy ich pomocy ułożyć okolicznościowy napis.

Polewy HELIO dostępne są w czterech wariantach smakowych: o smaku czekolady mlecznej, o smaku czekolady deserowej, o smaku czekolady białej oraz o smaku toffi. Po rozpuszczeniu pastylek polewy HELIO zyskują gładką i kremową konsystencję, która ułatwia równomierne pokrycie całego ciasta. Polewy polecamy szczególnie do babek, serników, murzynków, a także do gofrów i lodów. Produkty HELIO doskonale sprawdzą się również jako zwieńczenie urodzinowego tortu, dodatek do kruchych ciasteczek, a także wyśmienicie ozdobią pucharek z lodami lub galaretką i bitą śmietaną. Świetnym pomysłem na szybki deser jest także przygotowanie z pastylek polewy HELIO czekoladowego founde z suszonymi owocami z bogatej oferty marki HELIO, lub dowolnymi świeżymi owocami sezonowymi, czy kruchymi ciasteczkami. Dzięki wykorzystaniu produktów HELIO, każda porcja słodkości zyska wyjątkowy i odświętny wygląd.

Polewy HELIO posiadają eleganckie stojące opakowanie, ozdobione wizerunkami smakowitych tortów, które zostało wykonane ze specjalnej folii, odpornej na działanie wysokiej temperatury niezbędnej do sprawnego wykorzystania Polewy HELIO w kuchni, tj. do 75-80 oC. Polewę HELIO wystarczy podgrzać w gorącej wodzie lub kuchence mikrofalowej. Jeśli rozpuścimy za dużo polewy, nie ma żadnych przeciwwskazań, aby produkt ostudzić i przy kolejnym użyciu rozpuścić ponownie w kąpieli wodnej.










Zobacz także


Uroda

Testuj zestawy kosmetyków - XXXIX edycja

Uroda

Testuj zestawy kosmetyków - XLI edycja

Zdrowie

Kurkumina - złoty kolor zdrowia

Kuchnia

Pajda i pasta - nowe pasty warzywne marki ROLNIK


 





Komentarze

(Brak komentarzy)

Dodaj komentarz

Komentarz
Podaj nazwę użytkownika (musisz być zarejestrowana / zarejestrowany)
Captcha

Konkursy

Siła kosmetycznej koagulacji - konkurs z marką Janda


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę Janda

Wygraj zestaw kosmetyków La Luxe Paris


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę La Luxe Paris

Konkurs - piękne brwi z INVEO


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę INVEO









Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.