Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Mikołajkowy wieczór z Hiszpańską Oliwką

Data: 06.12.2013


Dziś  Mikołajki, czyli tradycyjnie czas obdarowywania się prezentami. Co dać ukochanej osobie, żeby sprawić jej przyjemność? Najbardziej cieszą prezenty przygotowane samemu, może warto w ten szczególny dzień przygotować coś specjalnego? Hiszpańska Oliwka proponuje romantyczną kolacją w hiszpańskim stylu.

Romantyczna kolacja we dwoje

Hiszpania kojarzy się z radosną fiestą, zmysłowym flamenco, mrożącą krew w żyłach corridą
i oczywiście największym kochankiem świata – Don Juanem. Gorący temperament Hiszpanów
to zasługa śródziemnomorskiej kuchni – zdrowej i aromatycznej, kuszącej wyglądem, zapachem
i smakiem. Przepełnionej zmysłowym aromatem ziół, owocami morza, czerwonym winem
i dojrzewającymi w południowym słońcu Andaluzji hiszpańskimi oliwkami.

Romantyczna kolacja pachnąca hiszpańskimi oliwkami
Mikołajkowa kolacja powinna mieć specjalną oprawę – blask świec, nastrojowa muzyka i doskonałe potrawy, które potrafią działać jak Afrodyzjak… Hiszpańska kuchnia obfituje w przepisy na dania pobudzające zmysły. Kulinarne afrodyzjaki, są nieodłącznym elementem iberyjskiego menu. Należą do nich także hiszpańskie oliwki, różnorodne pod względem kolorów i sposobów przyrządzania. Mają uniwersalny smak, który sprawia, że można je jeść same lub jako jeden ze składników wielu potraw: przekąsek, sałatek, dań głównych... a nawet deserów. Doprawione lubczykiem, bazylią, gałką muszkatołową czy chilli rozpalą zmysły i dodadzą pikanterii każdej romantycznej kolacji.

Wyznaj miłość jak Don Juan DeMarco

Język hiszpański jest stworzony do czułych zwierzeń, jeśli ktoś chciałby wyznać miłość niczym legendarny Don Juan DeMarco, powinien powiedzieć ,,yo te quiero” lub ,,yo te amo” i zaserwować ukochanej osobie jedną z poniższych potraw ze zmysłowym dodatkiem hiszpańskiej oliwki.


Pikantne hiszpańskie zielone oliwki z dodatkiem aromatycznych ziół



* hiszpański zielone oliwki
* 50 gram twardego koziego sera
* oliwa z oliwek
* 2 dojrzałe pomidory
* papryka
* ząbek czosnku
* papryczka Chilli
* świeża kolendra
* szczypta kminku
* 2 korniszony
Kozi ser, oliwę z oliwek, pomidora, paprykę i chilli zetrzyj w moździerzu na gładką pastę. Do gotowej mieszanki dorzuć kilka listków posiekanej kolendry i kminek. Następnie dodaj oliwki, posiekane w kostkę korniszony, wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz odrobinę oliwy z oliwek. Odstaw na 20 minut, aby smaki dobrze się połączyły.





Zobacz także


Uroda

Testuj zestawy kosmetyków - XXIV edycja

Uroda

Pod prysznic po lepszy humor

Relaks

Morgan Freeman ponownie poszuka Boga

Relaks

11 września 2001r - dzień, który zmienił współczesny świat


 





Komentarze

(Brak komentarzy)

Dodaj komentarz

Komentarz
Podaj nazwę użytkownika (musisz być zarejestrowana / zarejestrowany)
Captcha

Konkursy

Zmysłowe spa z aromaterapią - konkurs Rossmann


Wykonaj zadanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów nagród ufundowanych przez firmę Rossmann

Genowe odmładzanie - konkurs CHANTARELLE


Zapraszamy do udziału w konkursie CHANTARELLE i AlejaKobiet.pl!
Do wygrania 5 zestawów dermokosmetyków marki CHANTARELLE

Mój idealny lunch box - konkurs z Janem Niezbędnym


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów nagród ufundowanych przez markę Jan Niezbędny

Wygraj zestaw nagród od marki Neutrogena - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów nagród ufundowanych przez markę Neutrogena









Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.