Strona główna Kuchnia Kulinarne poszukiwania: słodycz i maestria. Kawowa masa krówkowa Helio

Kulinarne poszukiwania: słodycz i maestria. Kawowa masa krówkowa Helio

przez admin

Gęsta słodycz krówkowej masy połączyła się z wyrazistym smakiem aromatycznej kawy. Słodycz i maestria. Prostota i wyrafinowanie. Smak znany od dawna, a jednak zupełnie nowy…
Marka HELIO zaprasza do kulinarnych eksperymentów.

HELIO wprowadza na rynek nowy smak masy krówkowej. Dotychczas konsumenci mogli spróbować masy kajmakowej, kokosowej, czekoladowej i orzechowej. Teraz produkt jest dostępny także w wersji kawowej dostępnej na polskim rynku wyłącznie w ofercie HELIO. Masy HELIO ubarwią życie wszystkich pasjonatów kuchni, którzy poszukują nowych wrażeń i eksperymentują z nowymi  smakami. Wprowadzenie nowego smaku masy krówkowej to odpowiedź marki HELIO na rosnące zainteresowanie konsumentów nietypowymi, a jednocześnie łatwo dostępnymi produktami spożywczymi. Smak kawy jest jednym z najbardziej ulubionych smaków Polaków – przeciętnie wypijamy 107,2 litra kawy rocznie na osobę, co plasuje nas na 12 miejscu na świecie.

Kawowa masa krówkowa HELIO powstaje w oparciu o tradycyjną, sprawdzoną recepturę. To właśnie dzięki odpowiednio dobranym proporcjom składników zawdzięcza ona gęstą, kremową konsystencję, która ułatwia rozsmarowanie masy.

Smak masy krówkowej marki HELIO to połączenie słodyczy z wyrazistą nutą świeżo parzonej kawy. To nietuzinkowe połączenie sprawi, że znane nam ciasta i desery nabiorą zupełnie nowego charakteru. Masa zachęca także do kontynuowania kulinarnych poszukiwań i tworzenia własnych słodkich kompozycji. Produkt doskonale nadaje się do przekładania ciast, tortów, wafli, gofrów i naleśników oraz przygotowywania pucharów lodowych i deserów. Może również posłużyć do dekoracji domowych babeczek.

Używając kawowej masy krówkowej w miejsce klasycznego kajmaku poznamy zupełnie nowe oblicze tradycyjnych wypieków. Możemy sprawdzić, jak kawowy dodatek wpłynie na smak domowego orzechowca, słodkiego ciasta krówki lub kremowego sernika. Masę marki HELIO możemy wykorzystać także do przekładania tortów – np. po zmiksowaniu jej z miękkim masłem. Stworzymy niezliczone kompozycje kajmaku, kawy i czekolady; kajmaku, kawy i śmietanki; kajmaku, kawy i kokosu… Kawowa masa może posłużyć także przy bardziej wyszukanych deserach – dlaczego nie spróbować lekko krówkowego tiramisu, kawowo-kajmakowego tortu bezowego, czy bananowych muffinów z polewą o smaku toffi i espresso? Fantazyjnie przygotowane kawowe słodkości świetnie ukoronują walentynkowy wieczór.

Produkt jest dostępny w puszce o gramaturze 400 g, z wygodnym otwarciem typu „easy-open”. Wyróżnia go atrakcyjna grafika z wizerunkiem uśmiechniętej krówki i logo marki.

Cena półkowa:
Masa krówkowa o smaku kawowym HELIO (400 g): ok. 5 zł

Zapraszamy na stronę internetową: www.helio.pl

AlejaKobiet.pl / Materiały prasowe

Zasubskrybuj I bądź na bieżąco


Mogą Cię zainteresować

Zostaw komentarz

Ta strona wykorzystuje pliki cookie w celu poprawy komfortu użytkowania. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko temu, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. Akceptuję Czytaj więcej