Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Wyniki wyszukiwania

26.06.2009

Nigella Lawson

Kształtna bogini kuchni – Nigella Lawson – jest nie tylko pełną kobiecego powabu, bogatą
artystokratką „bawiącą się” w kuchnię. Utalentowana córka lorda Nigela Lawsona i
spadkobierczyni fortuny Vanessy Salmon, ukończyła z wyrożnieniem filologię
średniowieczną na Oxfordzie, zastępca redaktora literackiego w Sunday Times - mogłaby być
kimkolwiek chciała, a zechciała zostać... kurą domową. I pewnie by sie tak stało, gdyby nie
jej wielka miłość – John Diamond, dziennikarz brytyjski, który uznał, że jej niezwykła
osobowośc po prostu się marnuje w pieleszach ogniska domowego. Dzięki temu świat poznał
na swój sposób erotyczną kuchnię Nigelli, która ryby co prawda oprawić nie potrafi (bo po
co, skoro można kupić już oprawioną?) i robi wokół siebie kompletny chaos, gdy gotuje, ale...
co to za smak i aromat!
Więcej ›
26.06.2009

Gordon Ramsay

Kim jest ten znany z ciętego języka i perfekcjonizmu światowej sławy kucharz? Oto jego
wizerunek medialny: ekscentryk, arogant, człowiek, który nie zostawia suchej nitki na daniu
(ani tym bardziej na kucharzu), które się mu nie spodoba i nie zostanie wykonane dokładnie
tak, jak on – Gordon – sobie to zaplanował. Niezależnie, czy jest dziwakiem, czy geniuszem –
jest przede wszystkim człowiekiem z pasją – do gotowania, i całe szczęście, bo świat
kulinarny byłby nieco bledszy, gdyby jednak został sportowcem...
Więcej ›
12.04.2009

Jamie Oliver - z pasji do gotowania

Jamie Oliver urodził się rodzinie, która od pokoleń związana jest z gotowaniem - juz w wieku 7 lat pracował w rodzinnym pubie
Więcej ›
02.04.2009

O potażach, czyli zupach

Nowa seria zup jest kontynuacją dań gotowych marki „Kucharz Doskonały”, inspirowanych jedną z pierwszych polskich książek kucharskich „Kucharz doskonały....
Więcej ›
27.01.2009

Dania z Dworu Soplicy

Nowa linia dań gotowych marki „Kucharz Doskonały” to kontynuacja najlepszych tradycji polskiego stołu. Inspiracją do powstania tej linii dań, była jedna z pierwszych polskich książek kucharskich autorstwa Wojciecha W. Wielądko - „Kucharz doskonały pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem” z 1783 r. Zawierała ona zbiór praktycznych wskazówek i przepisy potraw, zapełniających ówczesne stoły i spiżarnie. Ten niezwykły z historycznego punktu widzenia zestaw receptur służył zresztą nie tylko mistrzom kuchni, był także inspiracją dla pisarzy i poetów, wzbogacając polską historię i kulturę.
Więcej ›

Konkursy

Konkurs świąteczny z marką Floslek - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 6 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę Floslek

Wygraj antynaczynkowy duet kosmetyków od marki Janda! - zakończony


Wykonaj zadanie konkursowe i wygraj zestaw kosmetyków od marki Janda!









Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w polityce prywatności.