Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Życie słodkie jak agawa

Data: 27.04.2012


Wielbiciele słodkości stoją często przed dylematem: sięgnąć po jeszcze jeden kęs deseru czy zatroszczyć się o sylwetkę i zrezygnować z pustych kalorii? Te dylematy pomoże rozwiązać nowy produkt na rynku – naturalny syrop z agawy Sunny Bio.

Nowy syrop Sunny Bio jest produktem organicznym spełniającym wszelkie zasady zdrowej diety. Syrop Sunny Bio to w 100% naturalny cukier pochodzący wyłącznie z soku agawy. Jest idealnym zamiennikiem cukru białego w diecie, posiada też pięciokrotnie niższy indeks glikemiczny. Dzięki swojemu słodkiemu, neutralnemu smakowi syrop stanowi doskonały „słodzik” do napojów, ciast, musli oraz wszelkiego rodzaju deserów. Nowy syrop Sunny Bio jest dostępny w nietłukącym się, 250 gramowym pojemniczku wyposażonym w praktyczny dozownik niekapek. Produkt posiada certyfikat Ecocert, francuskiej organizacji certyfikującej produkty ekologiczne.

Naturalna słodycz

Wyciąg z kaktusa agawy ceniony jest ze względu na słodki, mleczny i bardzo delikatny smak. Doceniają go nie tylko najwyższej klasy kucharze i cukiernicy, ale również lekarze i dietetycy. Pasjonaci gotowania doceniają natomiast jego neutralny smak, pożądany wtedy, gdy chcemy nadać potrawie słodyczy, nie modyfikując jego pierwotnego smaku.
Zawarta w syropie z agawy fruktoza to cukier prosty, który jest przyswajany przez organizm dużo wolniej niż powszechnie stosowana sacharoza lub glukoza. Agawa zawiera także spore ilości inuliny – naturalnego prebiotyku, który powoduje wzrost korzystnej flory przewodu pokarmowego, obniża poziom cholesterolu oraz lipidów w surowicy krwi oraz usprawnia pracę przewodu pokarmowego – zapobiega zaparciom i redukuje toksyczne metabolity. Kolejną zaletą nektaru z agawy jest jego niski indeks glikemiczny – jest on około cztery razy niższy niż w przypadku miodu. Sprawia to, że syrop z agawy stanowi doskonałą alternatywę dla osób stosujących dietę nioskowęglowodanową, dietę Montignaca lub ograniczających cukier ze względów zdrowotnych. Oprócz sprzyjających zdrowej diecie naturalnych cukrów, syrop z agawy jest również źródłem błonnika, który w naturalny sposób przyspiesza przemianę materii. Produkt może być spożywany również przez wegan, którzy rezygnują z miodu.

Organiczny w 100 %

Staranna kontrola surowców oraz specjalistyczny proces produkcji decydują o najwyższych walorach smakowych oraz odżywczych produktu. Praktyczny dozownik o pojemności 250 g daje gwarancję, że produkt pozostaje świeży przez długi czas, zachowując przy tym wszystkie cenne właściwości. Surowce wykorzystywane do produkcji  syropu z  agawy Sunny Bio pochodzą z organicznych plantacji, które poddawane są nieustannej kontroli. Proces produkcji rozpoczyna się od dwukrotnego zebrania soków roślinnych rano i nocą. Płyn jest następnie filtrowany oraz zagęszczany poprzez częściowe odparowanie. Efektem końcowym jest syrop z agawy. Syrop z agawy Sunny Bio to produkt klasy Premium, przeznaczony dla świadomych konsumentów, którzy oczekują najwyższej jakości pod każdym względem.

Nektar w kuchni

Syrop z agawy znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Można zastąpić nim miód lub cukier w dowolnym przypadku. Nektar ma słodki, bardzo subtelny, neutralny smak i prawie niewyczuwalny aromat. Stanowi to sporą zaletę w przypadku dań, którym chcemy nadać odrobinę słodyczy, nie zmieniając ich smaku. Syrop jest „gładki”, a jego konsystencja niewyczuwalna. Produkt nadaje się do przygotowania deserów, koktajli, słodkich wypieków. Można słodzić nim świeże owoce, muesli, jogurty, jak również polewać gofry i naleśniki. Znajduje zastosowanie także w kuchni wytrawnej, np. w przypadku drobiu, mięs i owoców morza, a także sosów, marynat czy dressingów. Niewątpliwą zaletą syropu z agawy jest bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie. Produkt - w przeciwieństwie do cukru i miodu – bez problemu rozpuszcza się w każdej temperaturze. Dzięki temu jest cenionym składnikiem chłodnych napojów: mrożonej kawy lub herbaty, a także słodkich drinków czy koktajli. Może stanowić słodzik także w przypadku gorących napojów: aromatycznej herbaty, czarnej kawy, puszystego cappuccino lub gorącej czekolady.

Francuska tradycja

Producenci syropu z agawy Sunny Bio, rodzina Michaud Apiculteurs, to eksperci w dziedzinie produkcji miodu i jedni z największych francuskich eksporterów. Historię rodzinnej pasji rozpoczął Yves Michaud, kiedy w 1920 roku postawił pierwsze ule na słonecznych zboczach Pirenejów. Dziś wartości marki pozostają takie same, jak ponad 90 lat temu. Sukces rodzinnej firmy wynika z połączenia pasji, rygorystycznej pracy oraz nieustannego wprowadzania innowacji i wychodzenia naprzeciw zmieniającym się potrzebom klienta.

Cena:

Syrop z agawy Sunny Bio (250 ml): 13,80 zł
Dostępny w handlu nowoczesnym jak i tradycyjnym na terenie całego kraju. 

Alejakobiet.pl / Materiały prasowe





Zobacz także


Uroda

EVELINE COSMETICS kreatorem makijażu podczas Warsaw Fashion Week

Uroda

Złoto, które upiększa

Zdrowie

Zwykłe pranie to za mało

Kuchnia

Kulinarne przygody zwariowanej Malezyjki


 





Komentarze

(Brak komentarzy)

Dodaj komentarz

Komentarz
Podaj nazwę użytkownika (musisz być zarejestrowana / zarejestrowany)
Captcha

Konkursy

Wygraj zestaw kosmetyków Floslek


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę Floslek

Pysznie i zdrowo! Konkurs z marką Oleofarm - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 8 zestawów nagród ufundowanych przez markę Oleofarm








Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.