Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

30.06.2016

Pij na zdrowie

W miesiącach letnich, kiedy temperatury są szczególnie wysokie, ważne jest dostarczanie organizmowi odpowiedniej ilości płynów. Nie oznacza to jednak konieczności picia wyłącznie niegazowanej wody mineralnej. Zarówno w nawadnianiu, jak i gaszeniu pragnienia, sprawdzą się niektóre produkty spożywcze oraz zimne napoje przygotowywane na bazie herbaty i kawy.
Więcej ›
24.06.2016

Bądź eko – wybierz ekologiczne naczynia

Cenisz sobie produkty ekologiczne? Zanim sięgniesz po wyroby spożywcze, dokładnie czytasz etykiety i sprawdzasz, czy powstają one w sposób przyjazny dla środowiska? Wybierasz tylko certyfikowane produkty pochodzące z ekologicznych upraw nie stosujących sztucznych nawozów i środków ochrony roślin? Możesz iść o krok dalej. Nie tylko żywność jest produkowana w naturalny sposób, z wykorzystaniem technologii, które nie powodują ogromnych spustoszeń na naszej planecie. Na rynku pojawia się także coraz więcej produktów codziennego użytku, które również są eko. Wśród nich znajdziesz ekologiczne naczynia.
Więcej ›
13.06.2016

Rodzaje sałat - poznaj ich najważniejsze właściwości

Sałata była znana już w IV wieku p.n.e. Pochodzi z Azji. Jest warzywem o bardzo niskiej wartości energetycznej (dostarcza mało kalorii) i dużej wartości odżywczej (zawiera wiele składników odżywczych). Jej liście dostarczają takich witamin i składników mineralnych, jak potas, beta karoten, witamina E, kwas foliowy, witamina K, niacyna, witamina C.
Więcej ›
09.06.2016

Jak poznać, że ryba jest świeża?

Ryby od dawne są zalecane jako składnik zdrowej diety. Bardziej zdrowe są oczywiście ryby świeże niż te w puszkach, które mogą zawierać np. całkiem sporo soli. Dla większości z nas ryba prosto od rybaka jest nieosiągalna - musimy zdać się na to ci jest dostępne w sklepach na stoiskach z rybami. Jak rozpoznać, czy ryba jest świeża i dobrej jakości? Oto nasz krótki poradnik.
Więcej ›
04.06.2016

Makaron pełnoziarnisty - dodaj do ulubionych

Nie bez powodu Włosi zajadają się ponad trzystoma rodzajami makaronów, zachowując przy tym piękną, młodą sylwetkę. Co kryje w sobie makaron pełnoziarnisty?
Więcej ›
30.05.2016

Czym się różnią najpopularniejsze gatunki herbaty?

Herbata to pyszny napar, który występuje w wielu smakach i odmianach. Niewiele osób wie, co kryje się za jego czasem nieco egzotycznymi nazwami. Sprawdźcie jakie gatunki herbat są najpopularniejsze i czym się charakteryzują. To znakomita „piguła” dla tych, którzy chcieliby dowiedzieć się nieco więcej o herbatach, które towarzyszą im niemal każdego dnia.
Więcej ›
27.05.2016

Dwa ciasta z truskawkami

Truskawki doskonale wiedzą jak na siebie zwrócić uwagę. Niczym doświadczona uwodzicielka, starannie przygotowuje swoje wielkie wejście. Każde na siebie czekać, podsyca nasze pragnienia, sprawia, że stale wypatrujemy chwili, kiedy w końcu będzie w naszym zasięgu. Znika równie niespodziewanie, jak się pojawia, przez cały czas trzymając nas w męczącej niepewności, gdyż każdy dzień truskawkowego sezonu, może być jednocześnie ostatnim.
Więcej ›
26.05.2016

Co i jak długo grillować?

Długo oczekiwany sezon na ucztowanie w plenerze nareszcie się rozpoczął. Nasze grillowane menu często ulega zmianie, bywa rozszerzane o nowe smaki, zazwyczaj przyprawy, dodatki i sosy. Jednak w centrum uwagi zawsze pozostaje mięso w postaci: różnorodnych kiełbasek, szaszłyków i ulubionych porcji drobiu. Co i jak długo grillować? Podpowiadamy jak przygotować smaczny i zdrowy posiłek na grillu.
Więcej ›
20.05.2016

Szparagowe love z orzechami

Sezon na szparagi jest krótki, więc warto się cieszyć tymi warzywami, które oprócz wyjątkowego smaku dostarczą nam sporo wartościowych substancji odżywczych: kwasu foliowego, antyoksydantów w postaci witamin E, C oraz beta-karotenu. Nie zapominajmy też o dobroczynnych magnezie, wapniu, potasie, fosforze oraz niewielkiej ilości żelaza obecnych w podłużnym warzywie.
Więcej ›
10.05.2016

Jak się grilluje na świecie?

Grill dla Amerykanów to przyrządzanie dużych i soczystych kawałków mięsa. Z kolei Brazylijczycy preferują słodki smak grillowanych owoców. Zupełnie inne preferencje kulinarne mają natomiast Chińczycy, którzy na ruszt wrzucają larwy owadów, insekty czy ptaki. Jak robią to Polacy i jak do grillowych rewolucji kulinarnych podchodzą mieszkańcy innych nacji?
Więcej ›
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 |

Konkursy

Wygraj zestaw kosmetyków Floslek


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę Floslek

Wygraj zestaw kosmetyków Eveline Cosmetics


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez Eveline Cosmetics

Pysznie i zdrowo! Konkurs z marką Oleofarm


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 8 zestawów nagród ufundowanych przez markę Oleofarm








Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.