Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

10.11.2011

Gumy Mentos w torebce z zamkiem

Guma do żucia to dziś nie tylko przyjemność z żucia i smaku, ale także profilaktyka związana z dbaniem o świeży oddech.
Więcej ›
08.11.2011

Wszystko o kiełkach

Kiełki nasion są znane w Europie stosunkowo od niedawna. Dietetycy polecają je jako zdrowe źródło wielu wartościowych składników mineralnych, witamin i składników pokarmowych. Dlaczego są tak cenne?
Więcej ›
03.11.2011

Zupki z torebki – jeść czy nie jeść?

Zupki chińskie, błyskawiczne, instant – zwane najróżniej łączy jedno – ekspresowy czas wykonania, pozwalający na konsumpcję w jedyne kilka minut od zalania wrzącą wodą. Pomysłodawcą zupki z torebki był pewien Japończyk, który zapragnął stworzyć łatwo dostępny produkt. W ten sposób w 1958 r. pojawił się ramen – pierwowzór zupki potocznie zwanej chińską. Ponieważ w dzisiejszym zabieganym świecie wszelkie dania gotowe cieszą się ogromną popularnością, niemałą rzeszę fanów znalazła także równie błyskawiczna zupka z torebki. Jednak zanim oddamy jej wszystkie honory, weźmy pod lupę skład zupy instant.
Więcej ›
12.10.2011

Sekret zupy

Zupa – posiłek tyleż pospolity, co przez wielu po prostu nie lubiany. Kojarzy się często z pozbawioną smaku cieczą z mrożonki lub gęstą ciapką z jakiegoś wygotowanego warzywa. A przecież zupa to najlepszy posiłek jednodaniowy, jaki można sobie wyobrazić. I najprostszy w dodatku. Ze zwykłych składników można stworzyć fantastyczną kompozycję smaków i zapachów, które w zimne dni rozgrzeją, a latem ochłodzą.
Więcej ›
11.10.2011

Techniki gotowania, czyli jak smażyć, piec i dusić

Pieczony schab, duszone żeberka, smażone kawałki kurczaka... Wszystkim mięsożercom aż ślinka cieknie ta samą myśl o tych potrawach. Wielu z nich natychmiast ma ochotę wejść do kuchni i przygotować sobie ulubione danie. Tylko że... no właśnie. Pieczony schab wychodzi za suchy, żeberka za twarde, a kurczak się przypala. Jak zatem zadowolić swoje podniebienie? Odkryjmy tajniki smażenia, duszenia i pieczenia.
Więcej ›
11.10.2011

Co z tym kurczakiem, czyli jak obchodzić się z drobiem

Drób – niegdyś prawdziwa ozdoba stołu, podawana z dodatkiem wyszukanych dekoracji i dodatków – dziś jest dość tanim składnikiem wielu potraw. I chociaż trudno dostać dobrego kurczaka z ekologicznej fermy, warto mimo wszystko sięgnąć czasem po to delikatne mięso, nawet jeśli pochodzi ze zwykłej, masowej chodowli - tylko kupić je w jakimś zaufanym w miarę sklepie. Jak się kiedyś mówiło: lepszy rydz niż nic.
Więcej ›
10.10.2011

Daj się skusić na dobre kalorie !

Delikatny smak orzechów mieszający się ze słodyczą wiśni i jagód, z dodatkiem lekko cierpkiej żurawiny to połączenie łagodnego, a zarazem wyrazistego smaku, któremu mało kto się oprze. Nowa propozycja pochodząca z nowej linii produktów firmy HELIO, oferowana w 200-gramowym, praktycznym opakowaniu, skusi niejednego odkrywcę ciekawych doznań smakowych. Skład produktu, a w szczególności wykorzystanie w nim suszonych jagód i wiśni sprawia, że jest to produkt unikatowy na polskim rynku.
Więcej ›
15.09.2011

Oleje tradycyjne

Tłuszcze nie cieszą się dobrą sławą, szczególnie wśród osób dbających o linię. Niesłusznie!
Więcej ›
12.09.2011

Po prostu Mlekoma - Emilki naturalne

Polacy coraz częściej poszukują zdrowych i naturalnych produktów mlecznych - oto jedna z propozycji.
Więcej ›
04.08.2011

Sztuka przyprawiania

Nawet najprostsze danie z dodatkiem odpowiednio dobranych przypraw staje się prawdziwą ucztą. Niewielka ich szczypta ma ogromny wpływ na smak potrawy. Rodzaj i ilość dodana do dania zależy wyłącznie od indywidualnych upodobań, warto więc w kuchni poeksperymentować i znaleźć klucz do własnego podniebienia. Istnieje jednak kilka zasad, którym warto hołdować w sztuce przyprawiania.
Więcej ›
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 |

Konkursy

Wygraj zestaw kosmetyków Floslek


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę Floslek

Pysznie i zdrowo! Konkurs z marką Oleofarm - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 8 zestawów nagród ufundowanych przez markę Oleofarm








Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.