Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

15.02.2018

Pasta z makreli wędzonej - fit dodatek do pieczywa i nie tylko

Ryby mają dobrą opinię wśród dietetyków. Dodajmy, że z kilkoma wyjątkami, ta dobra opinia jest jak najbardziej zasłużona. Wśród zwolenników bycia fit popularne są ryby chude np. tuńczyk, ale nie warto zapominać o rybach tłustych np. łososiu i makreli. Jeśli chcecie urozmaicić swoje kanapki jednym ze sposobów jest uwzględnienie w diecie takiego dodatku do pieczywa jak pasta z makreli. Oto krótka instrukcja jak ją przygotować na pastę z makreli
Więcej ›
13.02.2018

Sklep ekologiczny - Jaką ma moc ?

Chcąc zagwarantować sobie i swojej rodzinie zdrowe, pełnowartościowe jedzenie warto skorzystać z oferty, jaką daje sklep ekologiczny. Jego bogaty w zdrowe produkty asortyment sprawi, że każdego dnia będziesz tryskać energia i pełnią życia.
Więcej ›
09.02.2018

Na rozgrzewkę w chłodne dni - zupa z soczewicy z kiełbasą chorizo

Ta zupa ma hiszpański rodowód i jest sycącą propozycją na chłodne dni, gdy bardzo potrzebujemy rozgrzania. Sprawdzi się też wtedy kiedy nie jest bardzo zimno, ale potrzebujemy smacznej energii po wysiłku fizycznym. Oto przepis na hiszpańską zupę z soczewicy z kiełbasą chorizo.
Więcej ›
25.01.2018

Lodówka świeci pustkami? Zobacz, co zrobić na obiad!

Otwierasz lodówkę i zastanawiasz się, co możesz przygotować z posiadanych składników? Jeśli nie masz żadnego pomysłu na obiad, skorzystaj z poniższych przepisów. Możesz je wiernie odwzorować lub wykorzystać jako inspirację.
Więcej ›
23.01.2018

Umami - co to za smak?

Słodki, słony, kwaśny, gorzki - zgodnie z powszechnym wyobrażeniem to właśnie w tych czterech kategoriach nasz zmysł smaku klasyfikuje to, co jemy. Tymczasem już od blisko 20 lat w świecie smaków obecny jest także i piąty, pozornie nowy, lecz doskonale znany. Tajemniczy umami to w rzeczywistości prawdopodobnie najbardziej popularny smak w domowej kuchni, i to nie tylko tej z Dalekiego Wschodu, gdzie powstała jego nazwa, ale i naszej rodzimej, obfitującej w aromatyczne sosy i sycące zupy.
Więcej ›
17.01.2018

Mikrofalówka - jak działa i czy wpływa na zdrowie?

Im bardziej skomplikowane urządzenie, tym więcej pytań. Reguła ta jest szczególnie żywa w przypadku mikrofalówek. Kuchenka mikrofalowa, zwana potocznie mikrofalówką właśnie lub mikrofalą mimo że liczy sobie już 70 lat, wciąż budzi niekiedy kontrowersje, których źródłem są przekazywane pocztą pantoflową mity. Dowiedzcie się jak działa mikrofalówka i czy wpływa na zdrowie.
Więcej ›
12.01.2018

Lokalna czy sieciowa? Która pizzeria jest lepsza?

Pizza jest jednym z najbardziej ulubionych dań Polaków. Swoją popularność zawdzięcza nie tylko uniwersalności, ale również bogactwu smaków. Aby jednak móc w pełni rozkoszować się tym daniem, liczy się nie ilość a jakość składników. Dlatego wiele osób zadaje sobie pytanie: gdzie zamówić pizzę? Lepsza będzie pizzeria lokalna czy sieciówka? Podpowiadamy.
Więcej ›
08.01.2018

Jak dobrze rozmrażać mięso i jego przetwory?

Zamrażanie żywności jest bardzo popularnym sposobem przedłużania jej terminu przydatności do spożycia. Decydując się na taką praktykę w przypadku mięsa, bardzo istotna jest wiedza na temat jego późniejszej obróbki, zaczynając już od momentu wyciągnięcia z zamrażalnika i procesów rozmrażania.
Więcej ›
02.01.2018

Podgrzewacze do potraw w każdym domu

Potrawy w naszych domach najczęściej przygotowywane są jeszcze na długo przed przyjściem pierwszych gości bądź małżonka z pracy. Co więc zrobić aby nasze potrawy miały odpowiednią temperaturę podczas ich podawania na stół? Odpowiedzią jest podgrzewacz do potraw. Przedmiot ten jest niezwykle użyteczny podczas przyjęć i różnych domowych uroczystości. Będzie doskonały także w trakcie spożywania codziennych posiłków przy naszym rodzinnym stole. Jeśli któryś z domowników będzie spóźniał się na obiad, nie otrzyma zimnego obiadu a podgrzany w odpowiedniej temperaturze posiłek.
Więcej ›
21.12.2017

Sztuka jedzenia w święta – jak ucztować, żeby nie żałować?

Święta Bożego Narodzenia nieodzownie kojarzą się nam z radością z przebywania z bliskimi, upominkami i cudowną atmosferą. To także magiczny czas, w którym wszyscy zasiadamy przy wigilijnym stole uroczyście zastawionym tradycyjnymi potrawami, w których przygotowaniu uczestniczyła cała rodzina. Zapach aromatycznych przypraw i woń wigilijnych potraw wprowadzają nas w dobry nastrój i zachęcają do spróbowania zgodnie z tradycją każdego smakołyku. Jak nie odmówić sobie tych wszystkich pyszności i czuć się dobrze odchodząc od wigilijnego stołu?
Więcej ›
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 |

Konkursy

Konkurs świąteczny z marką Floslek - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 6 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę Floslek

Wygraj antynaczynkowy duet kosmetyków od marki Janda! - zakończony


Wykonaj zadanie konkursowe i wygraj zestaw kosmetyków od marki Janda!









Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w polityce prywatności.