Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

08.09.2013

Ananas jakiego nie znacie

Wczytując się we wszystkie superlatywy (i brak negatywów!) ananasa aż trudno uwierzyć, że owoc ten jest u nas tak mało popularny. Jego właściwości, dzięki zawartości w miąższu różnych witamin, minerałów i związków, rozciągają się na cały organizm – lecząc, zapobiegając czy pomagając.
Więcej ›
08.09.2013

Kuchnia w kolorze inox

Każdy dorosły człowiek choć raz w życiu musiał podąć ważną decyzję, jaką jest wybór wyposażenia do własnej kuchni. Czy to w wyniku remontu, czy też na skutek wyposażania domu „od zera”, trzeba się było rozejrzeć w aktualnych trendach, funkcjonalnościach, cenach i zastosowaniach AGD. Obecnie wybór jest tak duży, producentów tak wielu, że niejednego poszukującego przyprawiłoby to o zawrót głowy.
Więcej ›
02.09.2013

Jak powstaje jogurt?

Jogurt ceniony już w starożytnych Indiach również w XXI w. pozostaje ważnym produktem mlecznym. Jego właściwości lecznicze i technika domowej produkcji nie zmieniły się do dziś. Dlaczego nie przygotować go samodzielnie?
Więcej ›
28.08.2013

Głębia smaku sosu sojowego… w kuchni polskiej

Boom na azjatycką kuchnię rozpoczął się kilka lat temu. Zasmakowaliśmy w sushi, tempurze czy w smażonym makaronie z warzywami. Co takiego jest w tych daniach, że tak bardzo nam przypadły do gustu? Jak przenieść odrobinę egzotyki na nasze stoły i połączyć skrajnie odmienne tradycje kulinarne?
Więcej ›
28.08.2013

W pracowni smaków

Przygotowywanie przetworów domowych przeżywa renesans. Po fazie zachwytu nad łatwo dostępnymi produktami ze sklepów, z powrotem nauczyliśmy się doceniać niepowtarzalny smak domowych konfitur i powideł.
Więcej ›
25.08.2013

Piekielne drinki

Drinki z dodatkiem pikantnych sosów są bardzo popularne i ogólnodostępne w lokalach na całym świecie. Już w latach 20. XX wieku Francuz Fernarda Petiota stworzył drink o wdzięcznej nazwie Krwawa Mary. Był on na tyle dobry, że upodobał sobie go naczelny macho tej dekady - Ernest Hemingway.
Więcej ›
25.08.2013

Zdrowie w cenie pieczywa

Dlaczego półkilogramowy bochenek chleba w supermarkecie może kosztować 2 zł, podczas gdy w dobrej piekarni za podobny trzeba zapłacić co najmniej 5-6 złotych? Czy pieczywo może być w ogóle zdrowe? Na nasze pytania odpowiedział Vincent Gauthier, właściciel piekarni i kawiarni.
Więcej ›
13.08.2013

Tego nie wiecie o musztardzie

W starożytności przypisywano jej właściwości magiczne i sprzedawano jako afrodyzjak dodawany do różnego rodzaju napojów miłosnych. Podobno w tym celu Greczynki mieszały ją z nasionami indyjskich, jadalnych kwiató
Więcej ›
12.08.2013

Jedzenie na szczęscie

Jedzenie jest paliwem dla naszego organizmu. Jeśli będziemy dostarczać mu pokarmów kiepskiej jakości, tzn. ubogich w składniki odżywcze i bogatych w tłuszcze trans, nasz organizm będzie źle funkcjonował i odbije się to na wyglądzie skóry i nastroju.

Co zatem jeść, gdy dopada nas chandra, a świat, w którym żyjemy, wydaje się najgorszym z możliwych miejsc?
Więcej ›
09.08.2013

Wegetariańskie dania jednogarnkowe

Często uważa się, że kuchnia wegetariańska jest bardzo skomplikowana. Niekoniecznie! Dania kuchni wegetariańskiej mogą być proste i przystępne dla każdego.
Więcej ›
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 |

Konkursy

Wygraj zestaw kosmetyków Eveline Cosmetics


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez Eveline Cosmetics

Wygraj zestaw pachnących nagród - konkurs z marką CD


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 9 zestawów nagród ufundowanych przez markę CD

Wygraj powieść "Być jak Audrey Hepburn"


Wykonaj zadanie konkursowe i wygraj 1 z 6 nagród ufundowanych przez Wydawnictwo Kobiece

Wygraj zestaw kosmetyków Marion Kosmetyki - zakończony


Odpowiedz na pytania konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów nagród ufundowanych przez markę Marion Kosmetyki








Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.