Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

15.05.2015

Hrabia Sandwich, czyli o kanapkach

Kanapki były co prawda znane już w Starożytności, ale dopiero w XVIII wieku to „chłopskie” jedzenie trafiło na arystokratyczne stoły. Zaserwowano ja hrabiemu Sandwicz, który chciał zjeść coś pożywnego, nie przerywając przy tym gry w karty. W ciągu mijających wieków kanapka nie straciła swojej podstawowej funkcji: to prosty i pożywny posiłek, który można wygodnie spożywać w każdym miejscu. Bez niej żadna majówka się nie odbędzie!
Więcej ›
12.05.2015

Warzywny niejadek - przemycamy warzywa do diety dziecka

Wszyscy wiemy, że warzywa i owoce są wskazane w żywieniu dzieci. I o ile ze względu na słodki smak dzieci jest przekonać łatwiej do owoców, o tyle przekonanie najmłodszych do warzyw jest o wiele trudniejsze. Nie jest jednak niemożliwe.
Więcej ›
10.05.2015

Domowa kawiarnia - wybieramy sprzęt baristyczny

Choć najlepsza gatunkowo kawa kojarzona jest z kawiarniami, gdzie jej parzeniem zajmują się wyszkoleni bariści, dzięki odpowiedniemu wyposażeniu idealną małą czarną przygotujemy również we własnych „czterech kątach”. Uzyskanie naparu o bogatym smaku umożliwi nam sprzęt o dopasowanych parametrach i wysokiej jakości akcesoria.
Więcej ›
29.04.2015

Co warto wiedzieć o herbatkach i naparach?

Herbaty na bazie owoców i ziół zawdzięczają swoją niebywałą popularność bogatemu bukietowi smakowemu i silnemu aromatowi. Za regularnym spożywaniem takich napojów przemawia również pozytywny wpływ na nasze samopoczucie oraz względy zdrowotne. Co kryje w sobie filiżanka naparu?
Więcej ›
23.04.2015

Jak pić i z czym podawać wino? Mini poradnik dla początkujących

Czerwone i białe, a także różowe. Do tego słodkie lub wytrawne, z wyższej półki albo przyjazne dla portfela. To tak na wstępie, bo jeśli zagłębić się w temat, można się pogubić w ilości określeń ich smaku i aromatu. Dość wymienić tylko kilka pojęć – taniny, potencjał dojrzewania, nota degustacyjna, dekantacja… jak w tym gąszczu ma się poruszać osoba, która nie jest koneserem?
Więcej ›
20.04.2015

5 mitów o czarnej kawie

Jak naprawdę czarna kawa działa na organizm? Dlaczego warto ją pić bez dodatków? Ile ma kalorii i czy powinno się ją pić podczas odchudzania? I czy czarna kawa może być przyjazna dla żołądka? Znamy odpowiedzi na te pytania.
Więcej ›
17.04.2015

4 alternatywy dla napojów energetycznych

Choć popularnym „energetykom” nie można odmówić skuteczności działania, przy długotrwałym stosowaniu mogą mieć negatywny wpływ na nasz organizm. Zdrowej alternatywy warto poszukać wśród naturalnych produktów, zawierających stymulujące pamięć i koncentrację składniki.
Więcej ›
12.04.2015

Nieznane oblicza kapusty

Kapusta jest jednym z najpopularniejszych warzyw. W Polsce pojawiła się już w XIV wieku, za sprawą kuchni niemieckiej. Polacy chętnie wykorzystują ją w postaci kiszonej; bigos, kapuśniaczek, farsz do pierogów i uszek to tylko niektóre dania królujące na polskich stołach.
Więcej ›
11.04.2015

Jajka i deska do krojenia - (potencjalnie) niebezpieczny duet

Jajka i deska do krojenia - (potencjalnie) niebezpieczny duet
Więcej ›
08.04.2015

Kolacja - jeść czy nie jeść, a jeśli jeść to co?

Wokół kolacji narosło wiele mitów i nieporozumień. Spora grupa osób uważa, że dla zdrowia należy zrezygnować z posiłków po godzinie osiemnastej, inni, że owszem, wieczerza jest wskazana, ale komponowana z rozsądkiem i dostosowana do aktywności. Pojawia się zatem uzasadnione pytanie: jeść czy nie jeść?
Więcej ›
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 |

Konkursy

Konkurs z marką FLOSLEK Laboratorium - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 6 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę Floslek

Wygraj zestaw kosmetyków Lirene - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 7 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę Lirene









Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w polityce prywatności.