Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

22.09.2014

Zdrowy jak chrzan

Właściwości chrzanu docenili już starożytni Rzymianie i Egipcjanie. Dopiero w IX wieku jego walory zaczęli dostrzegać mieszkańcy Europy Zachodniej i Wschodniej. Szczególne znaczenie odgrywały wówczas liście chrzanu (mające nawet 1,5 metra długości!), które zabezpieczały żywność przed zepsuciem.
Więcej ›
21.09.2014

Idziesz na grzyby? Pamiętaj o tym!

Grzyby były już znane i cenione w starożytnej Grecji, a w Egipcie mogli się nimi delektować jedynie faraonowie. Dzisiaj rozkoszuje się nimi cały świat, jednak nigdzie nie ma takiej tradycji grzybobrania jak w Polsce.
Więcej ›
18.09.2014

Świeżość ziół przez cały rok

Jak jesienią i zimą cieszyć się w kuchni zapachem i smakiem świeżych ziół? To proste! Spróbuj ziół mrożonych od FRoSTY!
Więcej ›
16.09.2014

Z Afrodytą w kuchni

Jeśli ktoś myśli, że stymulatory miłosne to wymysł współczesnego świata jest w błędzie. Człowiek od zarania dziejów szukał produktów spożywczych podnoszących libido – nazywając je afrodyzjakami. Substancje, którym przypisuje się właściwości stymulacji seksualnej swoją nazwę wzięły od imienia greckiej bogini miłości i piękna – Afrodyty.
Więcej ›
14.09.2014

Warzywny kalejdoskop kolorów

Bogactwo witamin i unikalna paleta barw. Apetycznie podane na talerzu kolorowe produkty to nie tylko kwestia estetyki. Okazuje się, że w zależności od kolorów, naturalne przekąski zawierają odmienne składniki odżywcze, co w konsekwencji przekłada się na różne role, jakie mają do spełnienia w naszym organizmie. Co zdradzają kolory warzyw?
Więcej ›
11.09.2014

Niebanalne przekąski dla ucznia

Wraz z początkiem szkoły przed mamami kolejne wyzwanie – jak stworzyć posiłek dla dziecka, który będzie nie tylko pożywny i pełen wartości odżywczych, ale też na tyle atrakcyjny, by wygrał z przekąskami ze szkolnych sklepików. Piątnica podpowiada, jak szybko i zdrowo wyprawić małego ucznia do szkoły.
Więcej ›
09.09.2014

Papryka na stół

Czerwona, zielona, żółta, na ostro lub na słodko – popularna w polskiej kuchni papryka jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Odkryte przez Krzysztofa Kolumba warzywo sprawdza się w różnych odsłonach. Co więcej, jako jedno z niewielu, nie traci swoich cennych właściwości po przetworzeniu. To doskonały powód, aby na chłodniejsze miesiące przygotować pyszne zapasy.
Więcej ›
04.09.2014

Mięsne przysmaki dla małego bezglutenowca

Mięsne przysmaki dla małego bezglutenowca
Więcej ›
27.08.2014

Poznaj smak Orientu

Państwo Środka słynie ze zdecydowanych smaków, uzyskiwanych dzięki starannemu doborowi składników i przypraw. Chińczycy duży nacisk kładą również na jakość wykorzystywanych produktów. Daj się zainspirować ich aromatyczną kuchnią, wykorzystując przepis na pierś z Kurczaka Zagrodowego z Podlasia po chińsku.
Więcej ›
25.08.2014

Ciasto z legendami

Nadziewane bitą śmietaną, twarożkiem lub kremem czekoladowym. Serwowane z orzechami włoskimi, rodzynkami bądź innymi bakaliami. Podawane również na słono z farszem mięsnym i grzybowym. Mowa oczywiście o cieście francuskim, które doskonale łączy się z wszelkiego rodzaju dodatkami.
Więcej ›
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 |

Konkursy

Wygraj zestaw kosmetyków Floslek


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę Floslek

Pysznie i zdrowo! Konkurs z marką Oleofarm - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 8 zestawów nagród ufundowanych przez markę Oleofarm








Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.