Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

14.12.2016

Święta w parze z dietą? To możliwe

Nadchodzą święta Bożego Narodzenia. Jest to czas w ciągu roku kiedy zwalniamy, by wraz z bliskimi znaleźć moment na spotkanie się i celebrowanie wspólnie tych wyjątkowych chwil. Zasiadając do wigilijnego stołu oczekujemy bogatej zastawy i smacznych dań charakterystycznych dla tego okresu. Wielu z nas traktuje tę okazję z dużą rezerwą i pozwala sobie na kulinarną rozpustę, która często kończy się wyrzutami sumienia, gdy zaraz po świętach musimy wrócić do normalnego tempa.
Więcej ›
01.12.2016

ABC parzenia herbaty

W jesienno-zimowym sezonie niezwykłą popularnością cieszą się herbaciane napary, wyróżniające się pozytywnym oddziaływaniem na zdrowie. By móc w pełni korzystać z ich dobroczynnych właściwości, warto zapoznać się z zasadami właściwego parzenia. Jak należy przyrządzać najpopularniejsze odmiany?
Więcej ›
28.11.2016

Rośliny strączkowe w Twojej diecie, czyli zalety warte docenienia

Rośliny strączkowe, typu fasola, groch, soczewica, ciecierzyca czy soja, są w naszym kraju bardzo mało popularne, choć dietetycy jednomyślnie uznają je za obowiązkowy element zbilansowanej diety. Dlaczego i w jaki sposób włączyć je do jadłospisu? Komu szczególnie polecane są strączki?
Więcej ›
23.11.2016

Jej wysokość dynia - królowa jesieni

Szczyt sezonu dyniowego, a Ty nie masz pomysłu, co z niej przyrządzić? Przygotuj pyszne dania z dyni i ciesz się ich smakiem nie tylko w domu, ale i w pracy, szykując smakowity lunch box z aromatyczną zupą, sycącym penne czy dietetycznymi ciasteczkami. Pomoże Ci w tym Jan Niezbędny.
Więcej ›
22.11.2016

Proste leczo - rozgrzewający klasyk

Leczo to jedno z dań, które lubimy najbardziej - zarówno jeść jak i przygotowywać. Dlaczego? Powodów jest kilka: prostota przygotowania, możliwość dodawania składników, które zindywidualizują smak, rozgrzewający charakter oraz główny składnik - papryka, którą niezależnie od koloru uwielbiamy.
Więcej ›
21.11.2016

Karolina, vialone, arborio, jaśminowy, krótkoziarnisty - mniej znane rodzaje ryżu

Dla dużej części świata stanowi podstawę codziennego menu, ma wiele odmian - w Polsce najlepiej jest znany biały, parboiled oraz brązowy. Jednak ryż, bo on jest bohaterem tego artykułu, to roślina, która ma kilka innych, mniej u nas znanych odmian. Poznajcie mniej znane rodzaje ryżu.
Więcej ›
18.11.2016

Etykieta wiele Ci powie

Współczesny rynek jest bogaty w produkty spożywcze o bardzo różnej wartości odżywczej, jakości i w różnej cenie. Do tego producenci na wiele sposobów zachęcają nas do zakupu określonego produktu. Jak zatem wybierać właściwie i świadomie? Podstawowym źródłem informacji, które pozwalają ocenić produkt, zarówno pod kątem jakości handlowej, jak i wartości odżywczej, jest etykieta. Dlatego tak ważne jest, by wiedzieć, co dokładnie można z niej wyczytać.
Więcej ›
16.11.2016

Właściwości winogron oraz przepis na kurczaka z czerwonymi winogronami

Winorośl to jedna z najdłużej uprawianych przez człowieka roślin. Jej tradycja sięga czwartego wieku przed naszą erą. Podobno były uwielbiane przez Dionizosa oraz starożytnych Rzymian. I nic dziwnego - winogrona są bowiem jednymi z najbardziej wartościowych odżywczo owoców. Są bogatym źródłem błonnika pokarmowego, potasu, wapnia, fosforu, witamin E, B1, B2, B6, niacyny, C i kwasu foliowego. Odkwaszają organizm, a ich słodki smak z powodzeniem zaspokoi ochotę na słodycze.
Więcej ›
02.11.2016

3 napoje, które rozgrzeją Cię jesienią

Jesień w pełni. Kiedy za oknem deszcz i zimno, często nie mamy ochoty wychylać się spod kołdry. Są jednak sprawdzone sposoby, które pomogą nam pokonać ponury nastrój. Podczas zimnego dnia nic tak nie poprawi nam samopoczucia jak rozgrzewający napój.
Więcej ›
27.10.2016

Czy żywność "light" jest naprawdę "light"?

W obecnych czasach na rynku pojawiło się bardzo wiele produktów oznaczonych kuszącym dopiskiem "light" - przetworów mlecznych, majonezów, napojów. Chętnie je wybieramy w nadziei, że są lepsze dla naszego zdrowia i figury niż ich tradycyjne odpowiedniki. Ale czy hasło to rzeczywiście coś znaczy? Czy jest jedynie hasłem marketingowym? Czym tak naprawdę jest żywność "light"?
Więcej ›
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 |

Konkursy

Wygraj zestaw kosmetyków Lirene Retinol D-FORTE


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę LIrene

Wygraj zestaw masek do stóp i dłoni LC+


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 7 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę LC+

Wygraj zestaw kosmetyków Soraya Intensywna Naprawa


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 6 zestawów nagród ufundowanych przez markę Soraya








Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.