Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

31.07.2018

Czerwone wino – czas na przygodę z tym szlachetnym trunkiem!

Wino znane jest naszej cywilizacji od pokoleń. Przez lata, od codziennego napitku ludzi wszystkich klas wino czerwone stało się symbolem wysmakowania, elegancji i dobrego gustu. Samodzielna podróż wgłąb tajników tego trunku jest niezwykle trudna. Mnogość szczepów i odmian kupażowych, technik produkcji, podawania i leżakowania wina czerwonego może przysporzyć zawrotów głowy. Jak więc rozpocząć przygodę z winem?
Więcej ›
18.07.2018

Coś pysznego z kurczaka na obiad - rolada z kurczaka ze szpinakiem i serem feta

Mięso kurczaka ma sporo zalet - jest sycące, łatwe w obróbce, odpowiednio przyrządzone świetnie smakuje. Między innymi z tych powodów jest bardzo popularne w naszym kraju. Jedną z hitowych potraw z kurczaka jest ten rodzaj mięsa drobiowego podane jako rolada ze szpinakiem i serem feta - poznajcie sprawdzony przepis.
Więcej ›
12.07.2018

Pieczona ryba ze szpinakiem i serem mozzarella - prosty przepis

Nie ma co ukrywać, że szpinak ma nie najlepszą opinię - jest ona najpewniej spowodowana niedobrymi doświadczeniami z czasów szkolnych, kiedy to szpinak najczęściej był serwowany jako "coś" zielonego i nieapetycznego. Innym negatywnym wspomnieniem z czasów szkolnych jest ryba, która trzeba umieć przyrządzić w taki sposób, aby zapach nie zniechęcał do spróbowania. My zgodnie ze szkolną zasadą "dwa minusy dają plus" łączymy szpinak i rybę w jednym daniu. Oto przepis na pieczoną rybę ze szpinakiem i serem mozzarella.
Więcej ›
25.06.2018

Urządzamy ekonomiczną kuchnię – jaką płytę kuchenną wybrać?

Urządzając nową kuchnię, z pewnością dużo uwagi poświęcamy temu, aby korzystanie z niej było wygodne i ekonomiczne. Dotyczy to wszystkich sprzętów elektrycznych, choć w największym stopniu płyty kuchennej. Do wyboru mamy modele indykcyjne, elektryczne i gazowe – zobaczmy, które z nich są najbardziej ekonomiczne w codziennym użytkowaniu!
Więcej ›
25.06.2018

Kurczak słodko kwaśny w wersji fit - przepis na szybki posiłek po treningu

Kurczak słodko kwaśny to danie przypisywane kuchni chińskiej. W dawnej filozofii tego kraju dwa przeciwstawne elementy (yin i yang )uzupełniają się, aby utworzyć całość. Podobnie jest z tym daniem, w którym oba smaki przeplatają się by utworzyć niepowtarzalną mieszankę - przygotowanie tej potrawy, także w wersji fit, zajmuje mniej niż 30 minut. Oto sprawdzony przepis, który mamy nadzieję dołączy do Waszych ulubionych.
Więcej ›
24.05.2018

Co jeść, gdy chcemy zdrowo się odżywiać?

To, co jemy, ma bezpośredni wpływ na aktualną kondycję naszego organizmu. Gdy jemy zbyt dużo, tyjemy. Gdy jemy za mało, chudniemy. Gdy odżywiamy się nieracjonalnie, sięgając po produkty pozbawione łatwo przyswajalnych witamin i pierwiastków, szybko słabniemy, zaczynamy chorować, łapiemy różnego rodzaju infekcje. Dlatego podstawą dobrej diety są nie tylko odpowiednio zbilansowane posiłki, ale również posiłki, które powstają na bazie dobrych jakościowo surowców.
Więcej ›
23.05.2018

Warzywa i owoce sezonowe - jak kupować?

Obecnie w marketach możemy kupić właściwie wszystkie owoce i warzywa bez względu na porę roku. Pomidory w zimie i truskawki wczesną wiosną? Idealnie! Niestety, że niektóre produkty poza sezonem mogą nie sprzyjać zdrowiu. Zobacz, dlaczego warto o tym wiedzieć i jak kupować zgodnie z kalendarzem!
Więcej ›
21.05.2018

Hummus - kulinarne odkrycie pełne smaku i zdrowia

Hummus to pasta z ciecierzycy, która pochodzi z kuchni Bliskiego Wschodu. W naszym kraju z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością, łatwo ją przygotować samodzielnie i wykorzystać w naprawdę wielu daniach. Co warto wiedzieć o hummusie i jego właściwościach odżywczych? Sprawdźcie.
Więcej ›
08.05.2018

Jak przygotować rybę, aby wydobyć z niej maksimum smaku?

Zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, pełnowartościowe białko, witaminy A, D, E i z grupy B, a także jod, selen czy fluor. Dlatego też, rekomenduje się, by pojawiały się one w naszym menu 2-3 razy w tygodniu. O tym jak przygotowywać ryby, aby wydobyć z nich maksimum smaku oraz o tym jakie dodatki sprawią, że ryba będzie smakować naprawdę wyjątkowo dowiecie się z tego artykułu, w którym odpowiadamy na częste pytania.
Więcej ›
03.05.2018

Kiełbaski, ryby, warzywa czy owoce - co i jak grillować, aby było zdrowo?

Wiosna zawitała na dobre, a słoneczne dni i długie wieczory sprawiają, że chcemy spędzać
jak najwięcej czasu na świeżym powietrzu. Pierwsze majowe dni to szansa na wycieczkę poza miasto i odpoczynek na łonie natury. Grillowanie wraz z rodziną i przyjaciółmi jest jedną
z najbardziej popularnych rozrywek w sezonie wiosennym i letnim.
Więcej ›
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 |

Konkursy

Wygraj zestaw kosmetyków marki L'biotica - zakończony


Odpowiedz na pytania konkursowe i wygraj 1 z 6 zestawów nagród ufundowanych przez markę L'biotica

Konkurs - wygraj kosmetyki FLOSLEK Laboratorium - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 6 zestawów kosmetyków ufundowanych przez FLOSLEK Laboratorium









Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w polityce prywatności.