Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

13.02.2016

Bobik - cenne żródło białka roślinnego

Jednym z najbardziej popularnych warzyw w kuchni orientalnej jest bobik. Jest to odmiana naszego polskiego bobu, różni się jednak wyglądem. Posiada smuklejszy pokrój, jego łodyga jest wyższa, liście są dłuższe, a nasiona występują w czerwonym oraz brunatnym kolorze. Bobik jest rośliną, która pochodzi z Azji Wschodniej. Z powodu dużej ilości białka nazywany jest „mięsem ubogich”.
Więcej ›
05.02.2016

Dobra wędlina, czyli jaka?

Jak wybrać dobrą wędlinę to pytanie przed którym stajemy co najmniej kilka razy w miesiącu. Czym powinna charakteryzować się wędlina, aby po jej zjedzeniu można było powiedzieć, że ten zakup był przysłowiowym "strzałem w dziesiątkę"?
Więcej ›
30.01.2016

Angielskie śniadanie – na chłodny poranek

Jajka sadzone, kiełbaska, boczek, fasolka w sosie pomidorowym oraz tosty to podstawowe składniki angielskiego śniadania. Często nie rozumiemy tego połączenia i podchodzimy do niego ostrożnie. Urok angielskiego śniadania stanie śię dla Was jasny, gdy go po prostu spróbujecie - szczególnie w chłodny poranek przed długim dniem aktywności na świeżym powietrzu.
Więcej ›
27.01.2016

Jak parzyć kawę na różne sposoby, by zachowała najlepszy aromat?

Mocne i pobudzające Espresso, delikatne Cappuccino z mleczną pianką, słodka i czekoladowa Mocha – nie wyobrażasz sobie życia, a nawet dnia bez kawy? Jeśli jesteś kawoszem, to z pewnością nie zadowala Cię napój byle jaki, co oznacza, że zwracasz uwagę na jakość kawy, jej proporcje i sposób parzenia. Nowoczesne ekspresy wyręczają kawowych smakoszy praktycznie z całego procesu przygotowania napoju, ale jak poradzić sobie, gdy nie mamy do dyspozycji takiego urządzenia? Bądź mistrzem parzenia kawy na wszystkie sposoby!
Więcej ›
22.01.2016

Jak parzyć herbatę liściastą?

Prawidłowo zaparzony napar herbaciany zachwyca swoim smakiem, aromatem, a także wyjątkową barwą. Taki efekt osiągniemy jednak tylko wtedy, kiedy liście herbaty będą świeże, wysokiej jakości i co najważniejsze - wcześniej prawidłowo przechowywane. Istotne jest również, by przestrzegać zasad ich prawidłowego parzenia, czyli zachować odpowiednie proporcje, użyć właściwych naczyń i wody, a także trzymać się określonej receptury. Oto 7 punktów, których należy przestrzegać jeśli chcemy otrzymać optymalnie zaparzoną herbatę liściastą.
Więcej ›
13.01.2016

Dlaczego kasza jaglana jest zdrowa?

Kasze wracają do łask - odkrywamy na nowo ich zalety, smak, sposoby przyrządzania i podawania. Skąd ten renesans popularności kasz, w szczególności kaszy jaglanej do niedawna niemal całkowicie zapomnianej? Jest co najmniej kilka powodów - poznajcie je.
Więcej ›
07.01.2016

Spożyć do czy przed, czyli o etykietach produktów spożywczych

Prawo europejskie stanowi, że etykieta produktu spożywczego musi zawierać określone informacje, które umożliwią konsumentom ocenę produkty pod względem jego oddziaływania na nasze zdrowie.
Więcej ›
05.01.2016

Mikser planetarny w kuchni – czy warto go mieć?

Lubisz piec ciasta? W takim przypadku na pewno wiesz, że bez odpowiedniego sprzętu może zabierać to naprawdę dużo czasu. Ubijanie białek na sztywną pianę, ucieranie ciast czy wyrabianie ich na chleb z odpowiednim sprzętem jest jeszcze łatwiejsze. Gdy szukasz takiego kuchennego pomocnika, w takim przypadku warty uwagi będzie mikser planetarny. Czym jest takie urządzenie i co może dla ciebie zrobić?
Więcej ›
04.01.2016

Rozgrzewający gulasz z warzywami

Gulasz to węgierskie danie narodowe lubiane również nad Wisłą. Jego najważniejsze składniki to mięso, cebula i papryka. A działanie? Sycące i rozgrzewające - tego nam trzeba w naprawdę zimne dni. Oto nasz przepis na gulasz z warzywami.
Więcej ›
02.01.2016

Naturalne spalacze tłuszczu w Twoim menu

Po świątecznej uczcie i sylwestrowej zabawie wielu z nas podejmuje się noworocznej walki z kilogramami. Bezpieczna dieta nie polega na rezygnacji z wielu produktów, ale umiejętnym skomponowaniu i dodaniu składników, które pozytywnie oddziałują na metabolizm. W połączeniu z aktywnym trybem życia, takie rozwiązanie sprawi, że nie tylko odnotujemy spadek wagi, ale poczujemy się zdrowo i lekko. Gdzie szukać naturalnych spalaczy tłuszczu?
Więcej ›
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |

Konkursy

Wygraj zestaw kosmetków do makijażu SINSKIN


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 3 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę SINSKIN

Wygraj zestaw kosmetyków BANDI Professional


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę BANDI Professional

Wygraj zestaw kosmetyków BIOLONICA Stem Cells


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę BIOLONICA








Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.