Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

12.10.2017

Fit kolacja – przepisy na dania z jajkami, kurczakiem, rybami oraz na słodko

Trend bycia fit zatacza coraz szersze kręgi - dotyczy on oczywiście ćwiczeń, treningu, odżywiania, a nawet mody. Spośród tych 3 odżywianie wydaje się najtrudniejsze, ponieważ wymaga najwięcej wytrwałości i cierpliwości. Wytrwałość jest wystawiona na próbę szczególnie wieczorem - wtedy z pomocą przyjdzie fit kolacja. Warto pamiętać, że fit kolacja musi być pełnowartościowym posiłkiem i powinna dostarczać około 20% całodziennego zapotrzebowania kalorycznego. Jeśli chcemy spokojnie przespać noc dopilnujmy aby fit kolacja była jedzona 2, a nawet 3 godziny przed położeniem się do łóżka.
Więcej ›
11.10.2017

3 zdrowe fakty na temat czosnku

Czosnek to roślina, która rośnie we wszystkich strefach klimatycznych. Tylko w Polsce uprawianych jest co najmniej kilka jej odmian – od czosnku pospolitego, przez wężowy, po ten niedźwiedzi. Ze względu na swój niepowtarzalny smak ma szerokie zastosowanie w kuchni – jest chętnie dodawana do zup, mięs, potraw makaronowych oraz ryżowych. Niestety, ale wiele osób rezygnuje z jedzenia czosnku ze względu na jego długo utrzymujący się, charakterystyczny zapach. Szkoda, bo czosnek to samo zdrowie!
Więcej ›
10.10.2017

Jak wybrać najlepszy okap kuchenny? Propozycje do każdej kuchni.

Tradycyjne, ukośne, a może podszafkowe? Okapy kuchenne mogą przyjmować wiele form. Aranżowanie wnętrz kuchennych nie wiąże się już z żadnymi ograniczeniami!
Więcej ›
06.09.2017

Czym przyprawiać warzywa i różne rodzaje mięs?

Jak jest najważniejsza umiejętność w obszernej sztuce gotowania? Kluczowe jest odpowiednie przyprawianie przygotowywanych potraw - odpowiednie przyprawy wydobędą to, co najlepsze w głównych składnikach dania, a nawet stworzą nowy, oryginalny smak. Sprawdź jakie przyprawy najlepiej stosować do różnych rodzajów mięs, a jakie do smażonych lub gotowanych warzyw.
Więcej ›
24.08.2017

Jak wyczyścić piekarnik domowymi sposobami?

Pieczone dania są zdrowsze i w opinii wielu osób smaczniejsze od tych smażonych. Co prawda pieczenie trwa z reguły dłużej, ale efekty warte są warte zachodu. Niestety po tej metodzie obróbki termicznej zostaje coś więcej niż wspomnienie pysznego smaku - zabrudzony piekarnik. Nie czarujmy się - w mniejszości są osoby, które czyszczą piekarnik po każdym użyciu, a im rzadziej czyścimy to urządzenie tym siłą rzeczy trwalsze i trudniejsze do usunięcia stają zabrudzenia oraz zapachy. Poznajcie 4 ekologiczne i jednocześnie domowe sposoby na to, jak wyczyścić zabrudzony piekarnik.
Więcej ›
21.08.2017

Jagody goji oraz młody jęczmień. Czy wpływają na skuteczne odchudzanie?

Jagody goji czy młody jęczmień to naturalne suplementy diety, które w ostatnim czasie są bardzo popularne. Podobno ich działanie ma zbawienny wpływ na zdrowie, wspomaga odchudzanie i sprawia, że jesteśmy szczęśliwsi. Czy tak rzeczywiście jest?
Więcej ›
18.08.2017

Fototapety w kuchni minimalistycznej? Oczywiście, że tak!

Aranżacja kuchni niekiedy przysparza trochę kłopotów, ponieważ trzeba spójnie połączyć funkcjonalność oraz walory estetyczne. Obecnie modny jest minimalizm, który kładzie nacisk na praktyczność, ale wbrew pozorom może on mieć także charakter niezwykle stylowy. Czasami wystarczy drobny element, jak umieszczona nad blatem fototapeta w kuchni, aby całe wnętrze nabrało wyjątkowego smaku i klimatu.
Więcej ›
07.08.2017

Fit przepis na risotto z kurkami

Tradycyjne włoskie risotto to danie, które w swoim składzie musiało mieć pomidory. Z drugiej strony ta potrawa daje wiele możliwości jeśli chodzi o urozmaicenie smaku. W związku, że trwa sezon na kurki to proponujemy przepis na proste, dietetyczne risotto z tymi właśnie grzybami.
Więcej ›
04.08.2017

Odchudzasz siebie? Pamiętaj, aby odchudzić swoją zupę!

Polska kuchnia zupami stoi - dla Wielu z nas dzieciństwo się kojarzy bardziej z zupami niż np. z ciastami. Jednak kaloryczność kawałka ciasta właśnie może być równa kaloryczności talerza zupy. O czym pamiętać jeśli chcemy odchudzić naszą ulubioną zupę?
Więcej ›
31.07.2017

Feta, Gouda, Mozzarella, Roquefort – jak powstają najpopularniejsze gatunki serów?

Istnieją produkty, o których można powiedzieć, że każdy kiedyś ich spróbował. I niewątpliwie takimi przysmakami są sery. Gatunków i rodzajów tego specjału jest mnóstwo, a ich ostateczny smak to wypadkowa wielu elementów: sposobu produkcji, składników, warunków dojrzewania. Z jakiego mleka powstaje Mozzarella, ile czasu dojrzewa Gouda i co wspólnego ma Roquefort z roztargnionym pastuszkiem? Pytania te nigdy więcej nie pozostaną bez odpowiedzi!
Więcej ›
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 |

Konkursy

Wygraj zestawów kosmetyków L'biotica - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów nagród ufundowanych przez markę L'biotica

Wygraj zestaw kosmetyków Marion - zakończony


Odpowiedz na pytania konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów nagród ufundowanych przez markę Marion








Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.