Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

26.06.2017

Wybieramy sprzęt AGD – na co zwrócić uwagę?

Podczas wyboru sprzętu AGD w pierwszej kolejności najczęściej zwracamy uwagę na walory estetyczne – kolor, stylistykę, materiał wykonania czy obecność dodatkowych funkcji. Są one bardzo ważne, jednak przede wszystkim należy wziąć pod uwagę kilka uniwersalnych kwestii, wspólnych dla każdego rodzaju sprzętu AGD. Świadomy i przemyślany wybór pozwoli długo cieszyć się z dokonanego zakupu, bez narażenia na konieczność wymiany lub napraw gwarancyjnych.
Więcej ›
26.06.2017

Jakie owoce warto jeść latem?

Pełne witamin, niskokaloryczne i po prostu pyszne - takie właśnie są owoce sezonowe. Przez całe lato truskawki, czereśnie, jagody, czy maliny są dostępne w większości sklepów i bazarków. Jednak czy owoce faktycznie mogą być jedzone bez ograniczeń?
Więcej ›
19.06.2017

Pomidory krojone w paski

Zbliżające się lato nastraja nas do kuchni lekkiej i niskokalorycznej. Sałatki, delikatne warzywne tarty, grzanki, i niskokaloryczne przekąski. Lekka kuchnia ma mnóstwo zalet: nie obciąża żołądka, jest lekkostrawna, no i możemy na niej tylko schudnąć. Nie bez znaczenia jest również to, że diety warzywne to doskonały detox dla każdego organizmu.
Więcej ›
06.06.2017

5 trudnych terminów kulinarnych, znajomością których zaimponujesz znajomym

Gotowanie jest sztuką – o tym poświadczy nie tylko renomowany szef kuchni, ale i miłośnik domowych eksperymentów kulinarnych. Jak każda dziedzina artystyczna, także przyrządzenie danej potrawy wymaga pewnej dozy finezji, którą z pewnością odzwierciedlają dość skomplikowane nazwy bardzo często przewijające się w przepisach. Czym jest flambirowanie, déglaçage, stir fry czy sous-vide?
Więcej ›
22.05.2017

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami i migdałami

Zupa wiosną to wiele zalet - pożywność, lekkość i przede wszystkim smak. Smak soczewicy, pomidorów oraz marchewki, które nasycą na długo. W zupie, na którą przepis znajdziecie poniżej najważniejsze jest jednak inne warzywo o kolorze wiosny - groszek zielony. Do tego zdrowe migdały oraz ziemniaki, które uzupełnią potas, który tracimy wraz z potem. W sam raz na ciepłe dni, tym bardziej że tej zupy nie trzeba podawać na gorąco!
Więcej ›
17.05.2017

Kawa organiczna - co warto wiedzieć?

"Bio", "Eko", "Organic" - etykiet "zdrowej" żywności jest wiele. Wzrasta także liczba jej zwolenników. Już niemal 70% Polaków deklaruje zakupy żywności organicznej. Co właściwie kryje się za tym modnym określeniem? Tłumaczymy na przykładzie kawy typu Organic.
Więcej ›
15.05.2017

Sycąca i zdrowa zupa krem z soczewicy, pomidorów i marchewki - prosty przepis

Soczewica to jedna z tych roślin, które są niedoceniane, ale gdy już spróbujemy ją wykorzystać w przygotowywanych potrawach to zdobywa nasze uznanie. Warto ją zacząć stosować nie tylko ze względu na niską cenę, ale przede wszystkim ze względu na jej właściwości - dużą zawartość białka, które daje poczucie sytości oraz obecność w jej składzie mikroelementów i witamin regulujących różne procesy życiowe organizmu.
Więcej ›
08.05.2017

Zbożowe vademecum

Moda lubi powracać - również ta kulinarna! Amarantus, komosa ryżowa, kamut to tylko nieliczne przykłady na to, że lubimy wracać do przeszłości. Dziś starożytne odmiany zbóż przeżywają swój renesans i ponownie pojawiają się na naszych talerzach. Co odróżnia je od popularnych gatunków? Czy warto dodawać je do codziennych posiłków?
Więcej ›
05.05.2017

Proste przepisy na nietypowe pasztety

Pasztet to danie, które swoje korzenie ma w antyku – gościł już na stołach bogaczy zamieszkujących starożytny Rzym. W Polsce ogromną popularnością zaczął cieszyć się w XVI wieku, a tradycja jego przygotowania przetrwała do dziś. Polacy nie wyobrażają sobie Wielkanocy lub dużych imprez rodzinnych bez tego przysmaku. Lubisz pasztety, ale znudziły Ci się te z mięsa mielonego lub podrobów? Poniżej znajdziesz trzy nietypowe przepisy na pasztety.
Więcej ›
26.04.2017

Kulinarne skarby Neapolu

Przebojowy szef kuchni David Rocco powraca na antenę Nat Geo People, by tym razem odkryć wraz z widzami Neapol – miasto o bogatej kulturze i wiekowych tradycjach kulinarnych. Razem z lokalnymi mieszkańcami przemierzy metropolię oraz okolice wzdłuż i wszerz, pokazując jej magię, niesamowitą atmosferę i przepyszną kuchnię.
Więcej ›
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 |

Konkursy

Smaczny konkurs! Wygraj atrakcyjne nagrody od marki Rolnik


Wykonaj zadanie konkursowe i wygraj 1 z 4 nagród ufundowanych przez markę Rolnik

Siła kosmetycznej koagulacji - konkurs z marką Janda - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę Janda

Konkurs - letnia pielęgnacja z Lirene!


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę Lirene








Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.