Szukaj
Newsletter
Imię:
E-mail:
Logowanie

Kuchnia

24.05.2018

Co jeść, gdy chcemy zdrowo się odżywiać?

To, co jemy, ma bezpośredni wpływ na aktualną kondycję naszego organizmu. Gdy jemy zbyt dużo, tyjemy. Gdy jemy za mało, chudniemy. Gdy odżywiamy się nieracjonalnie, sięgając po produkty pozbawione łatwo przyswajalnych witamin i pierwiastków, szybko słabniemy, zaczynamy chorować, łapiemy różnego rodzaju infekcje. Dlatego podstawą dobrej diety są nie tylko odpowiednio zbilansowane posiłki, ale również posiłki, które powstają na bazie dobrych jakościowo surowców.
Więcej ›
23.05.2018

Warzywa i owoce sezonowe - jak kupować?

Obecnie w marketach możemy kupić właściwie wszystkie owoce i warzywa bez względu na porę roku. Pomidory w zimie i truskawki wczesną wiosną? Idealnie! Niestety, że niektóre produkty poza sezonem mogą nie sprzyjać zdrowiu. Zobacz, dlaczego warto o tym wiedzieć i jak kupować zgodnie z kalendarzem!
Więcej ›
21.05.2018

Hummus - kulinarne odkrycie pełne smaku i zdrowia

Hummus to pasta z ciecierzycy, która pochodzi z kuchni Bliskiego Wschodu. W naszym kraju z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością, łatwo ją przygotować samodzielnie i wykorzystać w naprawdę wielu daniach. Co warto wiedzieć o hummusie i jego właściwościach odżywczych? Sprawdźcie.
Więcej ›
08.05.2018

Jak przygotować rybę, aby wydobyć z niej maksimum smaku?

Zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, pełnowartościowe białko, witaminy A, D, E i z grupy B, a także jod, selen czy fluor. Dlatego też, rekomenduje się, by pojawiały się one w naszym menu 2-3 razy w tygodniu. O tym jak przygotowywać ryby, aby wydobyć z nich maksimum smaku oraz o tym jakie dodatki sprawią, że ryba będzie smakować naprawdę wyjątkowo dowiecie się z tego artykułu, w którym odpowiadamy na częste pytania.
Więcej ›
03.05.2018

Kiełbaski, ryby, warzywa czy owoce - co i jak grillować, aby było zdrowo?

Wiosna zawitała na dobre, a słoneczne dni i długie wieczory sprawiają, że chcemy spędzać
jak najwięcej czasu na świeżym powietrzu. Pierwsze majowe dni to szansa na wycieczkę poza miasto i odpoczynek na łonie natury. Grillowanie wraz z rodziną i przyjaciółmi jest jedną
z najbardziej popularnych rozrywek w sezonie wiosennym i letnim.
Więcej ›
25.04.2018

Rogaliki z wiśniami - słodka propozycja na początek dnia

Śniadanie na słodko to dla wielu osób pierwszy wybór jeśli chodzi o pierwszy posiłek dnia. Czy może być coś lepszego niż kawa, sok pomarańczowy, a do tego słodkie rogaliki z wiśniami? No właśnie, tym bardziej, że te ostatnie łatwo przygotować - oto przepis na rogaliki z wiśniami, który będą smakować nie tylko rano.
Więcej ›
24.04.2018

Chili con carne – przepis na smaczne danie, które Ci doda energii

Wiosna to ta pora roku, w której budzimy się do życia. Spędzamy więcej czasu na zewnątrz -spacerujemy, jeździmy rowerami, biegamy. Także więcej ćwiczymy w klubach fitness - jednym słowem wydatkujemy więcej energii, a po wysiłku nie ma co ukrywać chce się jeść - najlepiej coś smacznego i sycącego. Nasza propozycja to meksykańskie chili con carne (dzięki temu przepisowi pokonacie głód i szybciej zregenerujecie siły).
Więcej ›
12.04.2018

Zapiekanka niejedno ma imię

Niezapowiedziana wizyta, leniwy weekend, pusta lodówka, brak czasu - kulinarną odpowiedzią na każdy z tych problemów jest znana wszystkim zapiekanka. Choć kojarzy się z szybkim i prostym daniem, które ma za zadanie głównie poskromić apetyt, posiada ona także zupełnie inne, wysmakowane oblicze. Zapiekane w piecu potrawy są bowiem obecne w prawie każdej kulturze i mienią się zarówno feerią barw, jak i bogactwem smaków, mimo że wszystkie powstają tylko w jednym naczyniu.
Więcej ›
09.04.2018

Makaron z jaj przepiórczych - dlaczego warto?

Makarony zyskały złą sławę. Mówi się, że są kaloryczne i dostarczają dużych ilości węglowodanów, dlatego często są pierwszym produktem odrzucanym przez osoby "na diecie" i nie tylko. Niesłusznie. Na szczególną uwagę zasługują różnego rodzaju makarony (w tym makaron z jaj przepiórczych) - poznajcie je.
Więcej ›
03.04.2018

Domowa granola - prosty przepis

Granola to nic innego jak pieczona mieszanka płatków zbożowych, różnego rodzaju orzechów, suszonych owoców oraz cukru. Zwykle podawana jest z jogurtem naturalnym lub mlekiem. Można ją kupić gotową lub przyrządzić samemu według własnych preferencji. Domowa granola to przysmak, który łatwo przygotować w domu i cieszyć się długo jego smakiem - oto przepis.
Więcej ›
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 |

Konkursy

Wygraj zestaw kosmetyków La Luxe Paris


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 5 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę La Luxe Paris

Konkurs z marką ROLNIK! Wygraj zestaw nagród do swojej kuchni! - zakończony


Wykonaj zadanie konkursowe i wygraj 1 z 4 nagród ufundowanych przez markę Rolnik

Wygraj zestaw kosmetyków LC+ - zakończony


Odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj 1 z 7 zestawów kosmetyków ufundowanych przez markę LC+








Powered by Actualizer CMS & Heuristic

Zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies m.in w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz celach reklamowych i statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. W każdej chwili mogą Państwo w swojej przeglądarce dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w Regulaminie i polityce prywatności.